Πώς οι Τούρκοι μπλόκαραν τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, περιέγραψε την περιπέτεια του στη Σμύρνης όταν οι Αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία.

Γράφει: Esquire Editors 07 Νοεμβρίου 2022

Αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκε το Σάββατο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς οι Αρχές της Τουρκίας, στη Σμύρνη του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, χωρίς αρχικά να τον ενημερώσουν για τους λόγους της απόφασής τους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στο περιστατικό, τονίζοντας πως κατά την άφιξή του στη Σμύρνη, τον σταμάτησαν οι τουρκικές Αρχές και του δήλωσαν πως υπάρχει για τον ίδιο απαγόρευση εισόδου του στη χώρα.

Όσα δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

"Έφτασα στο λιμάνι της Σμύρνης, προχθές γύρω στις 10 το πρωί. Κατά την έξοδο μου από το πλοίο κι αφού με υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές της Σμύρνης, εκπρόσωποι της τουρκικής Κυβέρνησης με σταμάτησαν και μου είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου για μένα στην Τουρκία", είπε συγκεκριμένα ο κ. Τζιτζικώστας.

"Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αιφνιδιάστηκαν ακόμη και οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Σμύρνης, καθώς ήταν πασιφανές ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν δεν μπορούν να σταθούν και δεν αξίζουν καν σχολιασμού", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε.

"Δυστυχώς η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων και το βαθύ κράτος της έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Οι προβοκάτσιες έχουν γίνει δεύτερη φύση για την Άγκυρα".

Τουρκία γνώριζε για την επίσκεψη μου εδώ και πολύ καιρό", είπε ο κ. Τζιτζικώστας και υποστήριξε ότι θα πρέπει να προβληματιστεί και η Ε.Ε για τη στάση της. Στη συνέχεια και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι "επί 6-7 ώρες με υποχρέωσαν να περιμένω στο Α.Τ. του Τελωνείου Σμύρνης μαζί με την πρόξενο της χώρας μας.

Στο διάστημα αυτό επικοινώνησαν μαζί μου για να μου εκφράσουν τη συμπαράσταση τους οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης" και κατέληξε λέγοντας πως "από την πρώτη στιγμή αποφάσισα ότι δε θα μείνω στην Τουρκία και θα επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear