Κι όμως, τα κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια επί Trump 'βαφτίστηκαν' UFOs (!)

Όλες οι πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, παρότι ο Trump -που έψαχνε εξωγήινους- αρνείται τα περιστατικά.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 07 Φεβρουαρίου 2023

UFO με σκούφο αποδεικνύεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump καθώς, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τρία τουλάχιστον κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν κατηγοριοποιηθεί ως "αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα". Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το Bloomberg, τα μπαλόνια είχαν θεωρηθεί "αγνώστου ταυτότητας αέρια φαινόμενα". Η σοκαριστική αυτή είδηση βλέπει το φως τη δημοσιότητας μερικές ημέρες αφού ένα τέτοιο μπαλόνι, το οποίο πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, καταρρίφθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Από τα UFOs στα UAP

Τον Δεκέμβριο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ίδρυσε ένα γραφείο, το All-domain Anomaly Resolution Office, στις αρμοδιότητες του οποίου πέρασε η ταυτοποίση των Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλων Φαινομένων (Unidentified Anomalous Phenomena - UAP) που συμβαίνουν στο διάστημα, τον ουρανό, τη γη ή τη θάλασσα και ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Στην ουσία του, ο όρος UAP αντικαθιστά αυτόν των UFOs, ως πιο συμπεριληπτικός.

Ο Trump, πάλι, κατά την προεδρία του, είχε υποσχεθεί να ασχοληθεί σοβαρά σχετικά με το ζήτημα του αν υπάρχουν ή όχι UFOs. Πλέον, επίσης, αρνείται την ύπαρξη των κινεζικών κατασκοπευτικών μπαλονιών που του χρεώνουν ότι είχε περάσει για UFOs, υποστηρίζοντας στο Fox News ότι η κυβέρνηση του Biden, ούτε λίγο ούτε πολύ, ψεύδεται σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Ο Glen VanHerck, πάλι, στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και της NORAD (North American Aerospace Defense Command) δήλωσε λακωνικά ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί και εκπαιδευτεί σχετικά με τα κατασκοπευτικά μπαλόνια για να μπορούν να αξιολογήσουν στο μέλλον παρόμοιες απειλές. Αυτή η εκπαίδευση ήταν που συνεισέφερε στον γρήγορο εντοπισμό του κινέζικου μπαλονιού που καταρρίφθηκε πρόσφατα.

Ασαφές παραμένει, τέλος, το αν τα κατασκοπευτικά μπαλόνια που είχαν εντοπιστεί κατά την περίοδο της προεδρίας του Trump είχαν καταρριφθεί. Για την ιστορία, πάντως, τα κατασκοπευτικά μπαλόνια έχουν μια παράδοση που πάει πίσω στον χρόνο και φτάνει ως τις αρχές του 19ου αιώνα, ενώ η χρήση τους διαδόθηκε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.