Η 'καυτή πατάτα' του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές
Το "όχι" της Γεροβασίλη και οι κινήσεις των υποψηφίων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα.
Σε φάση αβεβαιότητας παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την ηγεσία έσκασε σαν βόμβα, κανείς δεν το περίμενε και ξαφνικά τα στελέχη του κόμματος καλούνται να επιλέξουν τον διάδοχό του χωρίς να υπάρχει αυτονόητη υποψηφιότητα, με τις διάφορες τάσεις να ερίζουν για τα πρόσωπα και τις διαδικασίες.
Νέα εμπλοκή παρατηρήθηκε χθες βράδυ και με το επείγον θέμα της εκλογής προέδρου της ΚΟ του κόμματος, που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις διαδικασίες των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της ψήφου εμπιστοσύνης.
Εκεί που φαινόταν να υπάρχει συμφωνία για την Ολγα Γεροβασίλη να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, η βουλευτής και πρώην υπουργός αρνήθηκε, καθώς προτιμάει τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.
Ετσι σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία πρέπει να ληφθούν επειγόντως αποφάσεις. Πιθανότητα ο οδικός χάρτης έχει ως εξής: Η συνεδρίαση της ΚΕ θα γίνει στα μέσα Ιουλίου, το Διαρκές Συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και η εκλογή νέου προέδρου τον Σεπτέμβριο...
Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι
Οι διάφορες τάσεις εξετάζουν τα πρόσωπα που θέλουν να τις εκπροσωπήσουν, τις πιθανότητες εκλογής τους και το αν θέλουν να καταγράψουν τη δύναμή τους. Η Κίνηση Μελών, η πάλαι ποτέ "προεδρική" ομάδα δηλαδή, συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα να επιλέξει και να προτείνει ένα δικό της πρόσωπο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ρένα Δούρου -λόγω προϊστορίας (βλέπε Μάτι) και ιδιοσυγκρασίας- δεν έχει τη στήριξη ενός μεγάλου μέρους της τάσης αυτής, ο δε Διονύσης Τεμπονέρας έχει το πρόβλημα ότι δεν είναι βουλευτής.
Οι περισσότεροι "προεδρικοί" βλέπουν με μισό μάτι και την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη και ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα έχει την επίσημη στήριξη της ομάδας. Ορισμένοι είχαν καταλήξει στην Ολγα Γεροβασίλη, αλλά η υποψηφιότητα δεν περπατάει λόγω των δικών της επιλογών.
Η αριστερή Ομπρέλα θέλει γρήγορες διαδικασίες και μεταξύ των μελών της συζητούνται δύο πρόσωπα. Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία φαντάζει γενικά ως το φαβορί για τη διαδοχή του κ. Τσίπρα, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Προβάδισμα έχει η πρώην υπουργός Εργασίας αλλά δεν είναι βέβαιο ότι εφόσον θελήσει να είναι υποψήφια, θα αποσυρθεί ο κ. Τσακαλώτος. Μάλιστα ορισμένοι σκέφτονται ότι ίσως ο κ. Τσακαλώτος είναι μια μεταβατική λύση ώστε να "διαφυλαχτεί" από το κόστος των επικείμενων νέων εκλογικών ηττών η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία θα μπορεί να κληθεί αργότερα, σε ποιες καλύτερες συνθήκες να αναλάβει.
Άγνωστο παραμένει εάν θα θελήσει να είναι υποψήφιος ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος προέρχεται μεν από την αριστερή πτέρυγα, αλλά διατηρεί σχέσεις και με την προεδρική τάση.
Από: TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Καρυστιανού και αμβλώσεις: 30 από τα πιο δημοφιλή σχόλια στα social media
Ήταν αναμενόμενο να γίνει χαμός με την τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις και στα social media τα σχόλια πέφτουν βροχή.
Σε άλλα νέα, η Μαρία Καρυστιανού θεωρεί ότι οι αμβλώσεις αποτελούν θέμα δημόσιας διαβούλευσης
Αναφερόμενη στις αμβλώσεις η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε διχασμένη σε σχέση με τη σύγκρουση του "δικαιώματος" της γυναίκας στο σώμα της και του "δικαιώματος του εμβρύου", ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Bill Gates ανησυχεί για τη "σκοτεινή εποχή" που έρχεται
Ο Bill Gates προειδοποιεί ότι κρίσιμοι δείκτες προόδου υποχωρούν και ότι οι αποφάσεις των επόμενων ετών θα καθορίσουν αν ο κόσμος θα προλάβει μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΟι αλλαγές που έρχονται στο σύστημα πληρωμών IRIS από τις 15 Ιανουαρίου
Το σύστημα άμεσων πληρωμών εξελίσσεται και επηρεάζει τον τρόπο που κινούνται τα χρήματα στην Ελλάδα.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈφυγε από τη ζωή ο Bob Weir, συνιδρυτής των Grateful Dead
Ο Bob Weir, ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. Ο θρύλος των Grateful Dead που επανακαθόρισε την αμερικανική ροκ με την κιθάρα του, αποχαιρέτησε τον κόσμο αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά 60 ετών.
Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό φυτό εκεί έξω - Aν του βάλεις φωτιά, δεν καίγεται
Υπάρχει φυτό που 'φτύνει' τους σπόρους του σα σφαίρες, κάποια ζώα γνωρίζουμε επίσης ότι φωσφορίζουν, γενικά η φύση είναι αποτέλεσμα μικρών αλλά εντυπωσιακών θαυμάτων που εξηγούνται μέσω της επιστήμης.