Όλοι μιλούν για τον Κώστα Πελετίδη που έκανε καινούργιο το Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ο δήμαρχος Πάτρας είχε πρόγραμμα, έφτιαξε το Στάδιο, έγινε viral.

Στην καρδιά της Πάτρας έλαβε χώρα μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, που κάποτε ήταν εγκαταλελειμμένο και ξεχασμένο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, χάρη στην ακλόνητη αποφασιστικότητα του δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Αυτή η extreme make over ιστορία, έρχεται εν μέσω των εξελίξεων για τη στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ, αλλά και λίγο πριν τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, "χτυπώντας" έτσι ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό sweet spot. Αυτό φαίνεται πως "έπιασε τόπο", αφού το βίντεο για την ανάπλαση του σταδίου κάνει θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος Πελετίδης μοιράστηκε πρόσφατα το εν λόγω βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, στο οποίο αφηγείται το εξαιρετικό ταξίδι της αποκατάστασης αυτού του εμβληματικού σταδίου. "Μετατρέψαμε ένα παραμελημένο ολυμπιακό ακίνητο σε ένα από τα καλύτερα αθλητικά γήπεδα της χώρας", αναφώνησε με υπερηφάνεια. Συνέχισε, εξιστορώντας τη δεινή κατάσταση του σταδίου το 2014: ήταν κατεστραμμένο, λεηλατημένο και χωρίς άδεια λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο δήμαρχος κατάφερε να ανακτήσει οφειλόμενα χρέη από ποδοσφαιρικές ομάδες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να μπορέσουν μεταξύ άλλων να επιδιορθώσουν τις διαρροές, να μειώσουν το κόστος ύδρευσης από 100.000 ευρώ σε μόλις 5.000 ευρώ ετησίως και να επισκευάσουν τον εξοπλισμό του σταδίου. Το αποτέλεσμα; Το στάδιο άνοιξε για τους κατοίκους της Πάτρας για δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες.

Πάνω από 10.000 τα εγγεγραμμένα μέλη πλέον

Σήμερα, πάνω από 10.000 πολίτες είναι περήφανα μέλη αυτού του αθλητικού καταφυγίου. Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο έχει μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία ανοιχτά αθλητικά κέντρα της Ελλάδας, προσφέροντας ψύξη, θέρμανση, εξαερισμό και ζεστό νερό. "Η Πάτρα φιλοξενεί πλέον μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων έξι συνεχόμενων εθνικών πρωταθλημάτων στίβου", δηλώνει στο βίντεο ο δήμαρχος Πελετίδης.

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral, προκαλώντας συγκρίσεις μεταξύ του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και του προβληματικού Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, που στιγματίστηκε κυρίως από το φιάσκο με την οροφή του Καλατράβα. "Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Πελετίδης δεν θα έπρεπε να είναι πρωθυπουργός", συλλογίστηκε ένας χρήστης του Twitter, αντανακλώντας τον ευρέως διαδεδομένο θαυμασμό για την ηγεσία του Πελετίδη. "Τι κι αν δεν είναι στην Αθήνα; Και τι έγινε!" ανταπάντησε ένας άλλος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.