'Η τεχνητή νοημοσύνη θα ελέγχει την πυρηνική ενέργεια', ένα ακόμη τρομακτικό σενάριο

Ίσως κάποιοι δεν έχουν δει τι γίνεται με το Skynet στο Terminator.

Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Joe Biden και του Xi Jinping στα μέσα Νοεμβρίου, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μίλησαν μεταξύ άλλων για μια συμφωνία για τον περιορισμό ή τουλάχιστον τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στη διαχείριση του πολέμου και των πυρηνικών οπλοστασίων.

Η South China Morning Post είχε μιλήσει για πιθανή συμφωνία σχετικά με την απαγόρευση αυτού του είδους της εφαρμογής, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε. Πάντως, η ίδια η αμερικανική προεδρία έκανε γνωστό σε δήλωση μετά τη συνεδρίαση ότι θα συγκεντρώσει τους εμπειρογνώμονές της "για να συζητήσουν τα ζητήματα κινδύνου και ασφαλείας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη".

Ήδη είναι εκτεταμένη η χρήση της AI στον πόλεμο

Επί του παρόντος, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον πόλεμο είναι ήδη τόσο διαδεδομένη που είναι περίπλοκο να καθοριστεί τι είναι μια δυνητικά επικίνδυνη χρήση και τι είναι χρήσιμο. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ένα μη δεσμευτικό έγγραφο, την Πολιτική Διακήρυξη για την Υπεύθυνη Στρατιωτική Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Αυτονομίας, το οποίο στοχεύει να καθιερώσει ως θεμελιώδη αρχή την παρουσία "μιας υπεύθυνης και ανθρώπινης αλυσίδας διοίκησης και ελέγχου" στις αποφάσεις για τη ζωή και τον θάνατο ανθρώπων.

Πρόκειται για έναν κανόνα που οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να εφαρμόσουν σε κάθε αυτοματοποιημένο σύστημα πολέμου, από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι τα πυρηνικά υποβρύχια, και τον οποίο η κυβέρνηση Biden πιέζει να προσυπογράψουν και οι διεθνείς δυνάμεις: αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί, και η τεχνητή νοημοσύνη σημειώνει πρόοδο κάθε μέρα.

Εμείς ένα θα πούμε: Καλή (μας) τύχη...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.