'Η τεχνητή νοημοσύνη θα ελέγχει την πυρηνική ενέργεια', ένα ακόμη τρομακτικό σενάριο

Ίσως κάποιοι δεν έχουν δει τι γίνεται με το Skynet στο Terminator.

Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Joe Biden και του Xi Jinping στα μέσα Νοεμβρίου, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μίλησαν μεταξύ άλλων για μια συμφωνία για τον περιορισμό ή τουλάχιστον τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στη διαχείριση του πολέμου και των πυρηνικών οπλοστασίων.

Η South China Morning Post είχε μιλήσει για πιθανή συμφωνία σχετικά με την απαγόρευση αυτού του είδους της εφαρμογής, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε. Πάντως, η ίδια η αμερικανική προεδρία έκανε γνωστό σε δήλωση μετά τη συνεδρίαση ότι θα συγκεντρώσει τους εμπειρογνώμονές της "για να συζητήσουν τα ζητήματα κινδύνου και ασφαλείας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη".

Ήδη είναι εκτεταμένη η χρήση της AI στον πόλεμο

Επί του παρόντος, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον πόλεμο είναι ήδη τόσο διαδεδομένη που είναι περίπλοκο να καθοριστεί τι είναι μια δυνητικά επικίνδυνη χρήση και τι είναι χρήσιμο. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ένα μη δεσμευτικό έγγραφο, την Πολιτική Διακήρυξη για την Υπεύθυνη Στρατιωτική Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Αυτονομίας, το οποίο στοχεύει να καθιερώσει ως θεμελιώδη αρχή την παρουσία "μιας υπεύθυνης και ανθρώπινης αλυσίδας διοίκησης και ελέγχου" στις αποφάσεις για τη ζωή και τον θάνατο ανθρώπων.

Πρόκειται για έναν κανόνα που οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να εφαρμόσουν σε κάθε αυτοματοποιημένο σύστημα πολέμου, από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι τα πυρηνικά υποβρύχια, και τον οποίο η κυβέρνηση Biden πιέζει να προσυπογράψουν και οι διεθνείς δυνάμεις: αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί, και η τεχνητή νοημοσύνη σημειώνει πρόοδο κάθε μέρα.

Εμείς ένα θα πούμε: Καλή (μας) τύχη...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα Τέμπη ήταν η πιο δύσκολη στιγμή

Όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο συνέδριο "Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά".

Η συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας για το έγκλημα των Τεμπών

Την τελευταία στιγμή, ο γιος της αποφάσισε να μην μπει στο μοιραίο τρένο.

Τέμπη, οι κατηγορίες για συγκάλυψη και τα αναπάντητα ερωτήματα

"Μόνο η δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα ρίξει φως στην υπόθεση", δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

'Έφυγε' από τη ζωή ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.