Ο Donald Trump άλλαξε γνώμη και δεν θα καταθέσει στη δίκη του

Κατηγορείται ότι τσέπωσε 250 εκατ. δολάρια, αλλά εκείνος κατηγορεί τον Biden για "κυνήγι μαγισσών".

Εδώ και μήνες ο Donald Trump είναι κατηγορούμενος σε μια δίκη για την Trump Organization, η οποία κατηγορείται ότι εξαπάτησε το αμερικανικό Δημόσιο κατά 250 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας ιδιοκτησίες και έσοδα.

Μέχρι πριν από λίγες ώρες ο μεγιστάνας σχεδίαζε να εμφανιστεί στο δικαστήριο και να δώσει την κατάθεσή του, αλλά την Κυριακή δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη και δεν θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου. "Τα έχω ήδη πει όλα και δεν έχω τίποτα άλλο να πω εκτός από το ότι πρόκειται για πλήρη και ολοκληρωτική προεκλογική παρέμβαση [από την εκστρατεία του Biden], ένα "κυνήγι μαγισσών"", έγραψε ο πρώην πρόεδρος, ως συνήθως, με ενεργοποιημένο το caps lock, στην πλατφόρμα του, το Truth Social.

Η κρίσιμη εβδομάδα της δίκης

Η δίκη, η οποία επρόκειτο να συνεχιστεί χθες, αλλά πήρε αναβολή για σήμερα, εισέρχεται στην κρίσιμη εβδομάδα της: μετά από δύο μήνες ακροαματικής διαδικασίας, η πολιτική αγωγή και η υπεράσπιση πρέπει να παρουσιάσουν τους βασικούς μάρτυρες τους.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Letitia James, η οποία ηγείται της κατηγορούσας αρχής, δεν ανησυχεί για την αλλαγή σχεδίων του Trump: "Είτε καταθέσει αύριο ο Trump είτε όχι, έχουμε ήδη αποδείξει ότι διέπραττε επί χρόνια οικονομική απάτη και πλούτισε αδίκως τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του. Όσο κι αν προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από την πραγματικότητα, τα γεγονότα δεν λένε ψέματα", σχολίασε η James.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε άλλα νέα, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με γραφείο τελετών απειλεί πως 'θα θάψει την Ευρώπη της Merkel'

Ο Ιωάννης Γκουσμπουνάρης κατεβαίνει με την πολιτική παράταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το βίντεο που θα δεις, τα λέει όλα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το TikTok και ο 'εφιάλτης' του Joe Biden

Το νομοσχέδιο που υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση.

7 τρελές θεωρίες για το σύμπαν που αμφισβητούν το Big Bang

Σαν σήμερα πριν από 7.000 χρόνια έγινε το Big Bang σύμφωνα με τον Johannes Kepler. Ή και όχι.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος