H είσοδος του Joe Biden στο TikTok θυμίζει Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πιο boomer κι απ' τους boomer έκανε δυναμική είσοδο στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 13 Φεβρουαρίου 2024

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, μόλις μπήκε στον άγριο κόσμο του TikTok, επιδεικνύοντας την ικανότητά του να τραβήξει την προσοχή του νεότερου κοινού. Στην πρώτη του εμφάνιση στην πλατφόρμα, ο πρόεδρος Biden δημοσίευσε -κατά τη διάρκεια του Super Bowl- ένα βίντεο που είναι τόσο θρασύ, όσο και γοητευτικό.

O αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσαμε να πούμε πως αντιγράφει τις επιτυχημένες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι "μονομάχησαν" στo TikTok το 2023, πριν τις εθνικές μας εκλογές. Απ' ό,τι φαίνεται, ο κ. Biden "μαθαίνει μπαλίτσα" απ' τους καλύτερους χρησιμοποιώντας ανάλαφρη διάθεση, ατάκες όπως "lol hey guys" και παιχνίδια-κουίζ, που προσφέρει η πλατφόρμα. Συγκέντρωσε 4,2 εκατ. προβολές. Όχι κι άσχημα. Θυμίζουμε παρεμπιπτόντως, ότι ο έλληνας πρωθυπουργός πρόσφατα βραβεύθηκε για την καμπάνια του στο TikTok με βραβείο Ermis.

O Biden, το TikTok και η Κίνα

Όπως φαίνεται, το TikTok αποτελεί βασικό προεκλογικό "όπλο" για τους ηγέτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι βουτάνε με τα μούτρα στη φρενίτιδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάλλον δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να μαζέψουν τα likes τους. Ίσως όμως δεν είναι αυτή η ιδανική πλατφόρμα για την προεκλογική τους εκστρατεία. Ειδικότερα για τον Biden.

Παρά τα προηγούμενα προβλήματα με τη μητρική εταιρεία του TikTok, την κινεζική Bytedance, η ομάδα Biden αγκαλιάζει με τόλμη πλέον την εφαρμογή. Πριν λίγο καιρό βέβαια έλεγε στο TikTok να κόψει τους δεσμούς του με τη μητρική του εταιρεία, αλλιώς θα αντιμετωπίσει πλήρη απαγόρευση στη χώρα.

Επίσης, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ διέταξαν πέρυσι όλους τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να αφαιρέσουν το TikTok από τις επαγγελματικές τους συσκευές. Αρκετοί επιφανείς Δημοκρατικοί έχουν ενεργούς λογαριασμούς στο TikTok όπου αναρτούν πολιτικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των Alexandria Ocasio-Cortez και Cory Booker.

Οι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου δήλωσαν ότι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμά τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες ενόψει των φετινών εκλογών.

"Σε ένα οικοσύστημα μέσων ενημέρωσης που είναι πιο κατακερματισμένο και εξατομικευμένο από ποτέ, είναι ακόμη πιο σημαντικό να περάσουμε το μήνυμά μας σε κάθε κανάλι και σε κάθε δυνατή πλατφόρμα", είπαν. Οι σύμβουλοι πρόσθεσαν επίσης ότι ενσωματώνουν ένα "εξελιγμένο πρωτόκολλο ασφαλείας".

Το προεκλογικό τσίρκο

Πέρα από τη δουλειά βέβαια, φαίνεται ότι οι πολιτικοί ξέρουν πώς να διασκεδάζουν. Η ανάρτησή του Biden ενέπνευσε memes και συνδύασε Taylor Swift με όνειρα του προέδρου για επανεκλογή. Τι γιατί; Γιατί η Taylor Swift πραγματικά κολλάει παντού.

Από τη στιγμή που το 63% των νέων Αμερικανών σκρολάρουν στο TikTok, μάλλον πρόκειται για την απόλυτη παιδική χαρά για τους πολιτικούς.

@bidenhq

lol

♬ original sound - Biden-Harris HQ

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.