Τώρα ο Putin ζητάει από τους Ρώσους να κάνουν παιδιά για να επιβιώσει το έθνος τους

Τουλάχιστον 2 παιδιά λέει, πρέπει να κάνουν οι Ρώσοι για να εξασφαλιστεί η διαιώνιση του "είδους" τους.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 16 Φεβρουαρίου 2024

Ο πρόεδρος Vladimir Putin κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους Ρώσους για τις δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας τη σημασία της αύξησης των γεννήσεων για τη διαφύλαξη της εθνικής τους ταυτότητας, όπως αναφέρει το Reuters. Τι εννοείς αυτό δεν είναι κίνητρο για να κάνει κανείς παιδιά;

Για την ακρίβεια, απευθυνόμενος σε Ρώσους, που είχαν μαζευτεί μέσα σε ένα εργοστάσιο αρμάτων, σχετικά με το θέμα, ο Putin τόνισε την ανάγκη, κάθε οικογένεια να αποκτά τουλάχιστον δύο παιδιά για να διασφαλιστεί η επιβίωση των εθνοτικών ομάδων εντός της Ρωσίας. Ωστόσο, υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα της απόκτησης τριών παιδιών για την επέκταση και την ευημερία της χώρας.

Δημογραφική κρίση

Ακόμη και πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η Ρωσία αντιμετώπιζε δημογραφική κρίση, με τον πληθυσμό της να μειώνεται από σχεδόν 149 εκατομμύρια το 1993 σε 146,4 εκατομμύρια στις αρχές του 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Εντούτους, υπήρξε μια μικρή αύξηση από το χαμηλό επίπεδο των 143 εκατομμυρίων, περίπου στις αρχές της δεκαετίας του 2010.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σημαντικές απώλειες Ρώσων στρατιωτών και μεγάλη έξοδο ανθρώπων από τη χώρα, επιδεινώνοντας την έλλειψη εργατικού δυναμικού και του brain drain.

Έως και οκτώ παιδιά, λέει ο Putin

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Putin προτρέπει τους Ρώσους να πολλαπλασιαστούν. Σε προηγούμενη ομιλία του, τάχθηκε υπέρ των πολυμελών οικογενειών, προτείνοντας στις γυναίκες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν έως και οκτώ παιδιά για να αναζωογονήσουν την αύξηση του πληθυσμού και να διατηρήσουν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες.

Η έκκληση του Putin συνάδει με παρόμοιες ανησυχίες που εκφράζονται από ηγέτες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για μια "νέα τάση της οικογένειας" εν μέσω δημογραφικών προκλήσεων στην Κίνα. Η Κίνα, η οποία προηγουμένως εφάρμοζε την πολιτική του ενός παιδιού, μεταπήδησε στην πολιτική των τριών παιδιών τον Μάιο του 2021 σε μια πολιτική προσαρμογή-ορόσημο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.