Πέθανε ο Alexei Navalny

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Putin βρέθηκε νεκρός στη φυλακή.

Γράφει: Esquire Editors 16 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Alexei Navalny, ο σφοδρότερος επικριτής του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin πέθανε, σύμφωνα με τη σωφρονιστική υπηρεσία της περιφέρειας του Γιάμαλο-Νένετς όπου εξέτιε την ποινή του. Πρόκεται για ένα από τα πιο σκληρά και απομακρυσμένα μέρη της Ρωσίας, την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-3 που είναι επίσης γνωστή ως "Πολικός Λύκος".

Ο Navalny εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών. Η σωφρονιστική υπηρεσία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "αισθάνθηκε αδιαθεσία" μετά από μια βόλτα, σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. Είχε "σχεδόν αμέσως χάσει τις αισθήσεις του" ενώ όπως προσθέτει η ανακοίνωση κλήθηκε αμέσως ομάδα επείγουσας ιατρικής βοήθειας και προσπάθησε να τον αναζωογονήσει, χωρίς επιτυχία.

Η εκπρόσωπος του Alexei Navalny, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατό του.

Η Κίρα Γιάρμις είπε ότι ο δικηγόρος του Navalny μεταβαίνει στον χώρο των φυλακών όπου εξέτιε την ποινή του. Ο δικηγόρος του, Λεονίντ Σολοβιόβ, είπε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι για την ώρα δεν θα κάνει δηλώσεις.

"Είμαι καλά" είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο

Στα τέλη Δεκεμβρίου, έπειτα από αρκετές εβδομάδες που οι συνεργάτες του είχαν χάσει την επαφή μαζί του, ο Alexei Navalny είχε δώσει τη διαβεβαίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν "καλά", μετά τη μεταφορά του σε αποικία κρατουμένων σε περιοχή της Αρκτικής στη βόρεια Ρωσία. Τότε, είχε εντοπιστεί σε φυλακή σε απόσταση περίπου 1.900 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας, όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Ο πολιτικός και ακτιβιστής που, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες είναι νεκρός, είχε υποστεί σοβαρή δηλητηρίαση τον Αύγουστο του 2020 και είχε νοσηλευτεί στη Γερμανία.

Αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2021, είχε συλληφθεί.

Ο μεγάλος πολιτικός αντίπαλος του Vladimir Putin και ακτιβιστής, είχε καταδικαστεί από τη ρωσική δικαιοσύνη σε 19 χρόνια κάθειρξη για "εξτρεμισμό". Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ρωσικές αρχές του είχαν απαγγείλει νέες κατηγορίες για "βανδαλισμό".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.