Δυστυχώς το 'σενάριο' Michelle Obama στην προεδρία των ΗΠΑ αποκλείεται

Η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δε θα αντικαταστήσει τον Joe Biden.

Πολλοί εικάζουν ότι η Michelle Obama, η σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, ετοιμάζεται να μπει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Όμως, όπως όλα δείχνουν αυτές οι φήμες δεν έχουν κάποια βάση.

Η ομάδα της Michelle Obama κατέστησε σαφές μέσω δήλωσής τους στο NBC ότι δε σκοπεύει να κατέβει ως υποψήφια για τον προεδρικό αγώνα του 2024. Η εκπρόσωπός της, Crystal Carson, το έθεσε ευθέως: "Η Michelle Obama υποστηρίζει τον πρόεδρο, Joe Biden, και την αντιπροέδρο, Kamala Harris, για την επανεκλογή τους".

O Biden παραμένει

Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις σχετικά με την ηλικία του Biden και κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα οδηγηθεί σε αναγκαστική παραίτηση, αλλά ο ίδιος απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι "πιο έμπειρος από οποιονδήποτε έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για το αξίωμα".

Εκτός από την Michelle Obama, ακούστηκε και το όνομα του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Gavin Newsom. Επίσης, φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πίσω στο 2019, η Michelle Obama αναγκάστηκε να καταρρίψει παρόμοιες εικασίες σχετικά με τις προεδρικές της φιλοδοξίες, δηλώνοντας ότι "δεν υπήρχε καμία περίπτωση" να κατέβει ως υποψήφια.

Τι περιμένουμε από τις αμερικανικές εκλογές του 2024

Φαίνεται ότι είμαστε έτοιμοι για μια ρεβάνς μεταξύ του Biden και του πρώην προέδρου Donald Trump. Με τον Trump να κερδίζει στις περισσότερες προκριματικές εκλογές, το σκηνικό είναι έτοιμο για την αναμέτρηση τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε ένα πρόσφατο podcast με τον Jay Shetty, η Michelle Obama εξέφρασε το άγχος της για τις επερχόμενες εκλογές. "Είμαι τρομοκρατημένη για το τι θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί, επειδή οι ηγέτες μας έχουν σημασία", είπε.

Στην ίδια συζήτηση έθεσε το ζήτημα για το εκλογικό σώμα, το οποίο πολλές φορές φαίνεται πως ξεχνά, όπως πιστεύει η Michelle Obama, τη σημασία της εκλογής του προέδρου. "Το ποιον επιλέγουμε, ποιος μιλάει εκ μέρους μας, μας επηρεάζει με τρόπο που μερικές φορές νομίζω ότι οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένο", συνέχισε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.