60 χρόνια από τη δολοφονία του J. F. Kennedy

Το χρονικό της πιο πολυσυζητημένης δολοφονίας του 20ου αιώνα μέσα από μία συλλογή δημοσιοποιημένων φωτογραφιών του JFK.

Ήταν Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963 και ώρα 12.30 (τοπική), όταν ο John F. Kennedy έπεσε νεκρός στην αγκαλιά της Jackie στο πίσω κάθισμα της καμπριολέ Cadillac από τις σφαίρες ελεύθερου σκοπευτή στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας. Το κρανίο του σχεδόν διαλύθηκε από το χτύπημα και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος όπως διαπιστώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Πάρκλαντ Μεμόριαλ, όπου μεταφέρθηκε.

Ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν ο Lee Harvey Oswald, άποψη η οποία ωστόσο αμφισβητείται με τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατό του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να στοιχειώνουν ακόμη και σήμερα, 56 χρόνια μετά το θάνατό του, τη μνήμη του.

Μέσα από τις ακόλουθες δημοσιοποιημένες φωτογραφίες του JFK από τη στιγμή της δολοφονίας του μέχρι και της κηδείας του, έξι ημέρες μετά καταγράφεται το χρονικό της πιο πολυσυζητημένης δολοφονίας του 20ου αιώνα.

60 χρόνια από τη δολοφονία του J. F. Kennedy
22 Νοεμβρίου, 1963: Η αυτοκινητοπομπή του JFK στους δρόμους του Ντάλας με το συγκεντρωμένο πλήθος να τον ζητωκραυγάζει και να τον χειροκροτεί. Μαζί του ήταν ο αντιπρόεδρος Lyndon Johnson και ο κυβερνήτης του Τέξας John Connally. Αυτό ήταν το σημείο στο οποίο δολοφονήθηκε ο Kennedy, ο οποίο ήταν καθ' οδόν για το επίσημο γεύμα που είχαν διοργανώσει προς τιμή του.
​​​​​​
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
22 Νοεμβρίου, 1963: Ο Kennedy πέφτει νεκρός από τις σφαίρες στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας, την ώρα που η Jackie σοκαρισμένη προσπαθεί να διαφύγει από το όχημα, με τον πράκτορα των ειδικών δυνάμεων, Clint Hill να σπεύδει να σώσει την Πρώτη Κυρία από πιθανή πτώση της στην άσφαλτο.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
22 Νοεμβρίου, 1963: Το τηλεγράφημα για το θάνατό του. "Δύο ιερείς βγήκαν σήμερα από το νοσοκομείο του Πάρκλαντ, ανακοινώνοντας ότι ο Kennedy κατέληξε από τα θανάσιμα τραύματα που δέχτηκε.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
22 Νοεμβρίου, 1963: Η Jackie Kennedy, με το λερωμένο από το αίμα του συζύγου της ταγιέρ, κατά την άφιξη της στη βάση όπου βρισκόταν το προεδρικό Air Force One, με τον κουνιάδο της, Robert Kennedy να της κρατά το χέρι και το φέρετρο με το άψυχο κορμί του JFK να προηγείται.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
22 Νοεμβρίου, 1963: Τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων στο Λονδίνο για τη δολοφονία του JFK.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
22 Νοεμβρίου, 1963: Ορκωμοσία στον αέρα μέσα στο Air Force One με τον αντιπρόεδρο Lyndon Johnson να ορκίζεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, παρουσία της Jackie.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
23 Νοεμβρίου, 1963: Καλυμμένο με την αμερικανική σημαία και περιφρουρούμενο, το φέρετρο του Kennedy μεταφέρθηκε στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
24 Νοεμβρίου, 1963: Η Jackie φιλάει το φέρετρο του συζύγου της στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, έχοντας στο πλευρό της την κόρη της, Caroline.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
24 Νοεμβρίου, 1963: Πλήθος κόσμου περίμενε καρτερικά μες στη νύχτα έξω από το Καπιτώλιο για να προσκυνήσει τη σορό του αδικοχαμένου προέδρου.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
25 Νοεμβρίου, 1963: Μαυροντυμένη με ένα βέλο να καλύπτει το θλιμμένο πρόσωπό της, η Jackie αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο άντρα της μαζί με τα παιδιά της, τον 3χρονο τότε John F. Kennedy Jr. και τη μικρή Caroline Kennedy και τους κουνιάδους της και αδελφούς του JFΚ, Sen. Edward και Robert Kennedy.
ΚΕΝΕΝΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
28 Νοεμβρίου, 1963: Η Jackie γονατιστή και ντυμένη στα μαύρα κάνει το σταυρό της στο τάφο του συζύγου της στο Arlington National Cemetery.
φωτογραφίες Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.