To plan Β για τους εμβολιασμούς

Οι κινήσεις που εξετάζονται για την αύξηση των εμβολιασμών.

Γράφει: Esquire Editors 29 Ιουλίου 2021

Η χώρα μας έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, ωστόσο η εξάπλωση της μετάλλαξης "Δέλτα" δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού καθώς απαιτείται η δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας της τάξεως του 75% απέναντι στην πανδημία. Η μείωση της προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα για εμβολιασμούς σαφώς προβληματίζει την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους, αλλά όπως σημειώνουν και οι δύο πλευρές είναι εν μέρει δικαιολογημένη καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους για μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Γεγονός που ωστόσο ενέχει ένα σημαντικό ρίσκο από την στιγμή που κινδυνεύουν να νοσήσουν από τον κορονοϊό.

Στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους προκειμένου να αυξήσουν το ποσοστό συμμετοχής στους εμβολιασμούς ακόμη και τον Αύγουστο που τα αστικά κέντρα "αδειάζουν" με στόχο να μην πάει καμία μέρα χαμένη.

Πόρτα - πόρτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες να εντοπίσουν τις περιοχές με τους περισσότερους ανεμβολίαστους και να πηγαίνουν πόρτα - πόρτα προκειμένου να τους πείσουν με επιχειρήματα να κλείσουν ραντεβού με τα εμβολιαστικά κέντρα.

"Να αλλάξουμε με την πειθώ εκείνες τις εστίες καχυποψίας που εξακολουθούν να υπάρχουν. Θέλω να ζητήσω από όλους σας, πρέπει να πάμε πια πόρτα-πόρτα, οι δυνατότητες των εθνικών στρατηγικών αρχίζουν πια και εξαντλούνται" είχε πει ο πρωθυπουργός σε επίσκεψή του στην Χαλκίδα.

Οι κινήσεις που εξετάζονται για την αύξηση των εμβολιασμών

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα των εκδρομέων στις παραθεριστικές περιοχές, το οποίο θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινητές μονάδες εμβολιασμού στις τουριστικές περιοχές.

Πρόκειται για ένα από τα σενάρια που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί σε μέρη που είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών και τα οποία συγκεντρώνουν παράλληλα αρκετούς επισκέπτες.

Το ζήτημα των κινητών συνεργείων το είχε θέσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις αρχές Ιουλίου σε σύσκεψη που είχε με λοιμωξιολόγους και τους συναρμόδιους υπουργούς. "Ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη" είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως εμβολιαστικά κέντρα θα δημιουργηθούν στις στρατιωτικές μονάδες προκειμένου να εξυπηρετηθούν το μόνιμο προσωπικό, οι αξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν, ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και στα πανεπιστήμια όπως έχει ήδη προαναγγείλει η Νίκη Κεραμέως.

Ήδη μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τείχος ανοσίας πριν από το φθινόπωρο. Αρχικά ανακοινώθηκε για τις ηλικίες 18 έως 25 χρονών το "freedom pass" τον 150 ευρώ το οποίο αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για την συγκεκριμένη κατηγορία προκειμένου να εμβολιαστεί, ακολούθησε η απόφαση για την υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και προστέθηκαν οι κινητές μονάδες εμβολιασμού για όσους ηλικιωμένους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Παράλληλα, δόθηκαν κίνητρα σε φαρμακοποιούς και σε ιδιώτες γιατρούς για τα ραντεβού που κλείνουν και τους εμβολιασμούς που πραγματοποιούν ώστε και αυτοί να συμβάλλουν στην αύξηση της συμμετοχής.

Συνεχείς εκκλήσεις και περιοδείες

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια και την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθεί το Ηράκλειο όπου η επιδημιολογική κατάσταση είναι ανησυχητική. Ο νομός, όπως και ολόκληρη Κρήτη το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο "πορτοκαλί" με το αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται συνεχώς ενώ το ποσοστό των πολιτών που έχει κάνει έστω μία δόση εμβολίου είναι σχετικά χαμηλό και κυμαίνεται περίπου στο 50%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή Σπήλι όπου βρίσκεται η κινητή μονάδα εμβολιασμών και στην συνέχεια θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Παράλληλα ετοιμάζονται εξορμήσεις υπουργών και βουλευτών οι οποίοι ενόψει των καλοκαιρινών τους διακοπών θα επισκεφθούν τις ιδιαίτερές τους πατρίδες αλλά και τις εκλογικές τους περιφέρειες, όπου αναμένεται και εκείνοι από την πλευρά τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού προκειμένου να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές από την πανδημία και να μην υπάρξουν άλλα lockdown.

Από: Thetoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.