Εταιρεία στην Αμερική απαγόρευσε την κρεατοφαγία στο κυλικείο της

Η δίκαιη οργή των υπαλλήλων έχει την αμέριστη υποστήριξή μας.

Πιθανόν να έχεις βρεθεί κάποια στιγμή σε παρέα με vegans. Ίσως έχεις νιώσει το βλέμμα αποδοκιμασίας και αποτροπιασμού καθώς καταβροχθίζεις αμέριμνος την μπριζόλα σου. Υπάρχει μάλιστα η περίπτωση να έχεις δεχθεί παρατήρηση -στα όρια της συμβουλής- για να σταματήσεις αυτήν την "καταστροφική" συνήθεια. Λογικά, δεν έχεις δώσει καμιά σημασία κι έχεις συνεχίσει αμέριμνος την κρεατοφαγία σου.

Κανένα μοσχάρι, κανένα χοιρινό, καμία γαλοπούλα, καμία σάρκα γενικά

Τι γίνεται όμως όταν σου κάνει την ίδια παρατήρηση το αφεντικό; Ο άνθρωπος που πληρώνει τον μισθό σου; Εκείνος ο τύπος που σε κρατά μακριά από την ανεργία;

Η ερώτησή μας δεν είναι μια υπόθεση εργασίας, αφού η αμερικανική startup με τίτλο WeWork, σε μια προσπάθεια να μειώσει το "αποτύπωμα" που αφήνει το εμπόριο κρέατος στον πλανήτη, το έκανε πραγματικότητα: απαγόρευσε ρητά την παρουσία οποιοδήποτε κρέατος στο κυλικείο. Κανένα μοσχάρι, κανένα χοιρινό, καμία γαλοπούλα, καμία σάρκα γενικά δεν πρόκειται να βρεθεί στις προθήκες, από όπου καθημερινά ψωνίζουν οι 600 υπάλληλοι της εταιρείας.

Το email με το αυστηρό memorandum στάλθηκε από τον Michale McKelvey, από τους συνιδρυτές της εταιρείας. Προς ανακούφιση όμως των κρεατοφάγων υπαλλήλων, τουλάχιστον τους παραχωρήθηκε το δικαίωμα να μπορούν να φέρνουν κρέας σε τάπερ από το σπίτι -αφού στο κυλικείο δεν θα υπάρχει καμία μα καμία τροφή για κρεατοφάγους.

Εταιρεία στην Αμερική απαγόρευσε την κρεατοφαγία στο κυλικείο της

Τι θα κερδίσει η εταιρεία από όλο αυτό; Μάλλον τίποτα, η ίσως αρκετή γκρίνια από μεγάλο μέρος των υπαλλήλων της. Από την άλλη πάλι, η επίσημη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εξοικονόμηση 200 εκ. εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, 7,200 εκατομμύρια λίτρων νερού και για άπειρα ζώα που δεν θα πάνε στο σφαγείο. Σίγουρα τα νούμερα ακούγονται εντυπωσιακά; Μήπως όμως βρισκόμαστε λίγο πριν την καταπάτηση κάποιων βασικών διατροφικών -κι όχι μόνο- δικαιωμάτων μας;

Πηγή: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.