Πώς θα ξέρεις πάντα αν ο ανανάς είναι σωστός

Πώς θα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι για πέταμα, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις σου.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 12 Σεπτεμβρίου 2019

Οι οδηγίες των επιστημόνων σχετικά με τα οφέλη που προσφέρουν τα τροπικά φρούτα στην υγεία και τη σιλουέτα σου, δεν σταματούν να διαδίδονται. Ίσως είναι τα πιο γευστικά φρούτα που μπορείς να  γευτείς –ιδίως το καλοκαίρι-, αλλά, κυρίως, είναι σίγουρα από τα πιο πλούσια σε βιταμίνες και φυσικά σάκχαρα -γι’ αυτό και αποτελούν πολύ υγιεινό τρόπο να δημιουργείς κοκτέιλ δίχως την ανάγκη πρόσθετης ζάχαρης. Προφανώς, η σκέψη σου να πηγαίνει αυτομάτως στο καρπούζι και το πεπόνι, αλλά εμείς εδώ θα σου μιλήσουμε για τον ανανά, το πιο εξωτικό από τα υπόλοιπα. Και, βασικά, θα σου υποδείξουμε τους τρόπους να καταλαβαίνεις εάν ο ανανάς είναι καλός, φρέσκος, μυρωδάτος και ζουμερός ή όχι, πριν τον αγοράσεις.

Το μυστικό βρίσκεται στις αισθήσεις σου.

Ζούληξέ τον

Για να καταλάβεις αν έχεις αγοράσει έναν ανανά στο σωστό σημείο ωριμότητάς του, η πρώτη κίνηση είναι να τον πιέσεις ελαφρά. Τα δάχτυλά σου πρέπει να νιώσουν μια σκληρότητα αγγίζοντας την φλούδα, με την αίσθηση να μαλακώνει όσο πλησιάζεις προς το μίσχο -στην κορυφή του καρπού. Πιο μαλακός φλοιός σημαίνει ότι ο ανανάς είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης και πιο σκληρός μίσχος, ακριβώς το αντίθετο –άγουρος. Αν είναι ώριμος, δεν αξίζει. Αν ωστόσο είναι άγουρος αγόρασέ τον και άπλωσέ τον σε φέτες πάνω στην ψησταριά μέχρι να μαλακώσει. Μετά, κόψε τον σε μικρά κομμάτια που θα ρίξεις μέσα στη σαλάτα σου.

Πώς θα ξέρεις πάντα αν ο ανανάς είναι σωστός

Μύρισέ τον

Η όσφρησή σου είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για να αξιολογήσεις έναν ανανά. Βάλε τη μύτη σου στο κάτω μέρος του στελέχους του καρπού -είναι το σημείο όπου όλα τα τροπικά φρούτα ξεκινούν την ωρίμανσή τους- και ανακάλυψε αν αναδίδεται μια ελαφριά τροπική ευωδιά χωρίς ίχνος οξύτητας (άγουρος) ή υπερβολικής γλυκύτητας (πολύ ώριμος). Για  την πρώτη περίπτωση (άγουρος) μιλήσαμε πριν. Για τη δεύτερη (πολύ ώριμος), άνοιξε τον ανανά, πάρε τη σάρκα του και λιώσε την με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πολτός και άπλωσέ τον στο πρόσωπό σου, απολαμβάνοντας την καλύτερη ενυδατική και αντιγηραντική μάσκα προσώπου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Άλλη εφαρμογή; Ιδανικό μαλακτικό για τη δασύτριχη γενειάδα σου.

Κοίταξέ τον

Την ώρα που ζουλάς ή τον μυρίζεις, τσέκαρε με τα μάτια σου αν ο φλοιός του ανανά (ο οποίος αποτελείται από πολλά ρομβοειδή εξογκώματα, καθένα από τα οποία είναι ο καρπός ενός και μόνο άνθους και όλα μαζί σχηματίζουν τον τελικό καρπό), δημιουργεί έντονες χρυσαφί αποχρώσεις. Εάν πλησιάζει στο πορτοκαλί, ο ανανάς είναι ήδη πολύ ώριμος, ενώ αν είναι πράσινος συνδυαστικά με αποχρώσεις κρύου κίτρινου είναι ακόμα πολύ άγουρος.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα