
Η πειραγμένη ελληνική ζαχαροπλαστική του Κρίτωνα Πούλη
To Bon Bon Fait Maison είναι ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και παραγωγής και όχι ένα ακόμα ζαχαροπλαστείο.

"Δεν στηρίζομαι στην αντιγραφή, αλλά στη δημιουργία", τονίζει ο Κρίτων Πούλης, ο ταλαντούχος pastry chef και ιδιοκτήτης της εταιρείας Bon Bon Fait Maison που εγκαινίασε προσφάτως ένα εργαστήριο έρευνας και παραγωγής στην οδό Πολυδεύκους στον Πειραιά. Το τελευταίο "παιδί" του Κρίτωνα είναι ένας υπερσύγχρονος χώρος, υψηλών προδιαγραφών, που χρησιμοποιεί ο ίδιος πρωτίστως για να πειραματίζεται και να δημιουργεί και στη συνέχεια για να διοχετεύει τα γλυκά και τα παγωτά του στην αγορά.
Μετά από δύο καταστήματα στα Κύθηρα κι ένα ακόμη στη Μύκονο, ο Κρίτωνας έψαχνε τον χώρο που θα στέγαζε το ανήσυχο πνεύμα του και θα του έδινε την ασφάλεια να αφεθεί ελεύθερος και να δημιουργήσει γλυκά από την αρχή. Μετά από δύο χρόνια εντατικής έρευνας και με τη βοήθεια του φίλου του Γιάννη Καϋμενάκη και ιδιοκτήτη του wine bar Paleo, ο Κρίτωνας βρήκε αυτό που αναζητούσε σε ένα κτήριο του 1900 που είχε υποστεί -όπως και πολλά άλλα στην περιοχή- το ράπισμα του χρόνου αλλά και των ανθρώπων.
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα