
Η πειραγμένη ελληνική ζαχαροπλαστική του Κρίτωνα Πούλη
To Bon Bon Fait Maison είναι ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και παραγωγής και όχι ένα ακόμα ζαχαροπλαστείο.

"Δεν στηρίζομαι στην αντιγραφή, αλλά στη δημιουργία", τονίζει ο Κρίτων Πούλης, ο ταλαντούχος pastry chef και ιδιοκτήτης της εταιρείας Bon Bon Fait Maison που εγκαινίασε προσφάτως ένα εργαστήριο έρευνας και παραγωγής στην οδό Πολυδεύκους στον Πειραιά. Το τελευταίο "παιδί" του Κρίτωνα είναι ένας υπερσύγχρονος χώρος, υψηλών προδιαγραφών, που χρησιμοποιεί ο ίδιος πρωτίστως για να πειραματίζεται και να δημιουργεί και στη συνέχεια για να διοχετεύει τα γλυκά και τα παγωτά του στην αγορά.
Μετά από δύο καταστήματα στα Κύθηρα κι ένα ακόμη στη Μύκονο, ο Κρίτωνας έψαχνε τον χώρο που θα στέγαζε το ανήσυχο πνεύμα του και θα του έδινε την ασφάλεια να αφεθεί ελεύθερος και να δημιουργήσει γλυκά από την αρχή. Μετά από δύο χρόνια εντατικής έρευνας και με τη βοήθεια του φίλου του Γιάννη Καϋμενάκη και ιδιοκτήτη του wine bar Paleo, ο Κρίτωνας βρήκε αυτό που αναζητούσε σε ένα κτήριο του 1900 που είχε υποστεί -όπως και πολλά άλλα στην περιοχή- το ράπισμα του χρόνου αλλά και των ανθρώπων.
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα