Η πειραγμένη ελληνική ζαχαροπλαστική του Κρίτωνα Πούλη

To Bon Bon Fait Maison είναι ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και παραγωγής και όχι ένα ακόμα ζαχαροπλαστείο.

Γράφει: Esquire Editors 15 Οκτωβρίου 2019

"Δεν στηρίζομαι στην αντιγραφή, αλλά στη δημιουργία", τονίζει ο Κρίτων Πούλης, ο ταλαντούχος pastry chef και ιδιοκτήτης της εταιρείας Bon Bon Fait Maison που εγκαινίασε προσφάτως ένα εργαστήριο έρευνας και παραγωγής στην οδό Πολυδεύκους στον Πειραιά. Το τελευταίο "παιδί" του Κρίτωνα είναι ένας υπερσύγχρονος χώρος, υψηλών προδιαγραφών, που χρησιμοποιεί ο ίδιος πρωτίστως για να πειραματίζεται και να δημιουργεί και στη συνέχεια για να διοχετεύει τα γλυκά και τα παγωτά του στην αγορά. 

Μετά από δύο καταστήματα στα Κύθηρα κι ένα ακόμη στη Μύκονο, ο Κρίτωνας έψαχνε τον χώρο που θα στέγαζε το ανήσυχο πνεύμα του και θα του έδινε την ασφάλεια να αφεθεί ελεύθερος και να δημιουργήσει γλυκά από την αρχή. Μετά από δύο χρόνια εντατικής έρευνας και με τη βοήθεια του φίλου του Γιάννη Καϋμενάκη και ιδιοκτήτη του wine bar Paleo, ο Κρίτωνας βρήκε αυτό που αναζητούσε σε ένα κτήριο του 1900 που είχε υποστεί -όπως και πολλά άλλα στην περιοχή- το ράπισμα του χρόνου αλλά και των ανθρώπων. 

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες