Tasty Awards 2023: Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Η αλήθεια είναι πως σήμερα βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο που ήμασταν ποτέ. Εκτός Ελλάδας η ελληνική κουζίνα είναι τάση που όπως όλα δείχνουν κρατάει στο χρόνο, είναι για πολλούς η νέα και ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Εντός Ελλάδας η νέα γενιά των chefs αφού έχει αφομοιώσει τα μυστικά και τις τεχνικές, δοκιμάζει -πολύ σωστά- να "κάνει τα δικά της”. Πειραματίζεται και δημιουργεί καινούριες γεύσεις που σίγουρα όμως έχουν ξεκάθαρο ελληνικό χαρακτήρα.
Στα πιο "ενημερωμένα" τραπέζια της πόλης σερβίρεται καλαμάρι ψητό με μελάνι σουπιάς και σουτζούκι. Ή ρεβιθοσαλάτα με χέλι. Ή κεφτεδάκια μαύρου χοίρου με ταραμά και καλαμάρι στα κάρβουνα. Τυχαίες οι αναφορές από μενού εστιατορίων της Αθήνας. Όλες είναι γεύσεις 100% ελληνικές, οικείες και την ίδια ώρα καινούριες. Αυτή ακριβώς η μαγική ισορροπία ανάμεσα στο γνωστό, το κλασικό από τη μία και το νέο, το πειραματικό, το διαφορετικό από την άλλη είναι το ζητούμενο για την εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας.
Και γι αυτό ακριβώς, για το μέλλον δηλαδή των ελληνικών γεύσεων, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε. Από το σημείο εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, μόνο προς τα εμπρός μπορούμε να πάμε, πολύ απλά γιατί ξέρουμε καλά από που ερχόμαστε.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία Creative Greeks των Tasty Awards 2023 είναι εξαιρετικές περιπτώσεις να μυηθεί κανείς στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας. Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.
Ψηφίζουμε τώρα εδώ!
TASTY AWARDS 23 - ΧΟΡΗΓΟΙ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας