Tasty Awards 2023: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι 'Ιταλοί' της πόλης;
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Ένα ριζότο με σπαράγγια και lime μπορεί να γίνει talk of the town στην Αθήνα; Όχι απλά μπορεί, αλλά ήδη έχει γίνει. Οι Έλληνες έχουμε μια πολύ στενή σχέση με το ιταλικό φαγητό. Η δεύτερη πιο αγαπημένη μας κουζίνα μετά την ελληνική, μετρά πολλά -αλλά και καλά πλέον- εστιατόρια στην Αθήνα. Οι επιλογές εκτείνονται από την κλασική τρατορία έως τις πιο δημιουργικές ιδέες που θα πίστευε κανείς ότι μπορεί να βρει μόνο στη via Manzoni του Μιλάνου.
Σαφώς η γεωγραφική γειτνίαση έχει παίξει ρόλο στη δημιουργία αυτής της στενής σχέσης, μια γεωγραφική γειτνίαση που σημαίνει και "γειτνίαση” υλικών, πρώτων υλών και πολλές φορές και τεχνικών. Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι ισχύει το "una faccia, una cucina” -σε καμία περίπτωση καθώς οι διαφορετικές ιστορικές επιρροές έχουν διαμορφώσει δύο διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες- ωστόσο "καταλαβαινόμαστε”. Οι Έλληνες chefs που μαγειρεύουν ιταλικά έχουν πλέον πολύ καλό επίπεδο γνώσης των τεχνικών των γειτόνων, έχουν ταξιδέψει ή και έχουν δουλέψει στην Ιταλία οπότε "τα μιλάνε σωστά”.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία The Italians των Tasty Awards 2023 είναι εξαιρετικές περιπτώσεις να δοκιμάσει κανείς την ιταλική κουζίνα. Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.
Ψηφίζουμε εδώ!
ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 23
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Fissler: Όταν η γερμανική ακρίβεια συναντά τη χαρά του μαγειρέματος
Από το 1845 έως σήμερα, η Fissler αποτελεί συνώνυμο της γερμανικής ακρίβειας στο μαγείρεμα, με premium σκεύη που αντέχουν στον χρόνο.
Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο
Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.