Tasty Awards 2023: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι 'Ιταλοί' της πόλης;
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Ένα ριζότο με σπαράγγια και lime μπορεί να γίνει talk of the town στην Αθήνα; Όχι απλά μπορεί, αλλά ήδη έχει γίνει. Οι Έλληνες έχουμε μια πολύ στενή σχέση με το ιταλικό φαγητό. Η δεύτερη πιο αγαπημένη μας κουζίνα μετά την ελληνική, μετρά πολλά -αλλά και καλά πλέον- εστιατόρια στην Αθήνα. Οι επιλογές εκτείνονται από την κλασική τρατορία έως τις πιο δημιουργικές ιδέες που θα πίστευε κανείς ότι μπορεί να βρει μόνο στη via Manzoni του Μιλάνου.
Σαφώς η γεωγραφική γειτνίαση έχει παίξει ρόλο στη δημιουργία αυτής της στενής σχέσης, μια γεωγραφική γειτνίαση που σημαίνει και "γειτνίαση” υλικών, πρώτων υλών και πολλές φορές και τεχνικών. Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι ισχύει το "una faccia, una cucina” -σε καμία περίπτωση καθώς οι διαφορετικές ιστορικές επιρροές έχουν διαμορφώσει δύο διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες- ωστόσο "καταλαβαινόμαστε”. Οι Έλληνες chefs που μαγειρεύουν ιταλικά έχουν πλέον πολύ καλό επίπεδο γνώσης των τεχνικών των γειτόνων, έχουν ταξιδέψει ή και έχουν δουλέψει στην Ιταλία οπότε "τα μιλάνε σωστά”.
Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία The Italians των Tasty Awards 2023 είναι εξαιρετικές περιπτώσεις να δοκιμάσει κανείς την ιταλική κουζίνα. Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.
Ψηφίζουμε εδώ!
ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 23
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος