Tasty Awards 2023: Ποια είναι τα αγαπημένα μας εστιατόρια για ψάρι;

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γράφει: Tasty-guide.gr 28 Φεβρουαρίου 2023

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πλέον πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια" και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 23.

Κάποια είναι -παραδοσιακά- δίπλα στο κύμα, άλλα στο κέντρο της πόλης και άλλα στις εξοχές των βορείων προαστίων. Ποιος είπε πως η καλή ψαροφαγία συνδυάζεται με το κύμα στο φόντο; Όλα μαγειρεύουν μοναδικά πιάτα που μυρίζουν θάλασσα με αφετηρία τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Το γαστρονομικό επίπεδο των ψαροφαγικών εστιατορίων της Αθήνας έχει ανέβει εντυπωσιακά χρόνο με το χρόνο.

Πάντα είχαμε πολύ καλές, διαχρονικές επιλογές για ψάρι, εκεί που ίσως υστερούσαμε ήταν στη δημιουργικότητα. Τώρα αυτό αλλάζει. Δίπλα στην ποιότητα των πρώτων υλών οι νέες δημιουργικές ιδέες των μαγείρων αποδεικνύονται εξίσου σημαντικές για το τελικό πιάτο που απολαμβάνουμε, ενώ επιπλέον αναδεικνύουν και καλύτερα τις πρώτες ύλες. Πλέον οι σουπιές μπορεί να συνοδεύονται από ταχίνι, η καρμπονάρα να έχει χέλι και το φιλέτο μαγιάτικο να συνυπάρχει με ποπ κορν κινόας. Σε κάθε περίπτωση αρκει οι γαρίδες Αμβρακικού να είναι εξαιρετικής ποιότητας και να υπάρχει και ένα λαβράκι με σταμναγκάθι.

Ψηφίζουμε εδώ!

ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 23

Βίκος

Don Papa Rum

Βίκος Cola

Metro Cash & Carry

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας