Alepochori Experience, με την υπογραφή του Τάσου Μαντή του πολυβραβευμένου Soil
Μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις αγνές πρώτες ύλες.
Το Soil ανοίγει την πόρτα της έμπνευσής του και υποδέχεται τους φίλους του στον κήπο του στο Αλεποχώρι για να ζήσουν μία ολιστική γαστρονομική εμπειρία. Η γήινη φιλοσοφία του εστιατορίου, με την υπογραφή του σεφ Τάσου Μαντή, παρουσιάζεται σε όλο της το φάσμα μέσα από το "Alepochori Experience”, εκεί όπου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη βιώσιμη γαστρονομία και τις μεθόδους με τις οποίες οι πρώτες ύλες τροφοδοτούν το βραβευμένο με Αστέρι Michelin και Green Michelin Star εστιατόριο.
Αλεποχώρι: Πηγή έμπνευσης η γη
Η παραγωγή του κήπου, τα βότανα και τα λουλούδια αποτελούν την πυξίδα για τη σύλληψη και τη δημιουργία των πιάτων του Soil σε καθημερινή βάση και για πρώτη φορά το εστιατόριο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει συνολικά τη "farm to table” προσέγγισή του. Το "Alepochori Experience” ξεκινά από το σπίτι του Soil στο Παγκράτι και συνεχίζεται στον κήπο στο Αλεποχώρι με ξεναγούς τον σεφ Τάσο Μαντή και τον πατέρα του, τον "μαστρο-Μπάμπη”. Εκεί μια μοναδική βιωματική εμπειρία γεύσης και επαφής με τη φύση ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις αγνές πρώτες ύλες. Μαζί με τον σεφ και την εξειδικευμένη ομάδα του Soil, θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει βότανα τα οποία στη συνέχεια θα δοκιμάσει σε πιάτα, ανακαλύπτοντας την αξία και τα οφέλη της εποχικής καλλιέργειας, αλλά και τον πλούτο και την κληρονομιά της ελληνικής γης.
Aπό τη γη στο πιάτο
Το "Alepochori Experience” ολοκληρώνεται στο νεοκλασικό του Soil, στο chefs table μέσα από την ανοιχτή κουζίνα και την άμεση επικοινωνία με τη δημιουργική διαδικασία της ομάδας. Όλα όσα συλλέχθηκαν νωρίτερα στον κήπο στο Αλεποχώρι αναγεννιούνται σε συνταγές γήινης φιλοσοφίας με τον σεφ Τάσο Μαντή να επιμελείται τα πιάτα και να μυεί τους καλεσμένους στη δική του γαστρονομική φιλοσοφία. Μια φιλοσοφία που είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, στις αρχές της βιωσιμότητας και της zero waste πολιτικής. Τα επιλεγμένα κρασιά από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα συντροφεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις.
Με σεβασμό και αγάπη για την πρώτη ύλη, το γαστρονομικό ταξίδι του "Alepochori Experience” μεταφέρει το γήινο πνεύμα του Soil με κύριο παρονομαστή τη βιωσιμότητα και από τον Ιούνιο προσκαλεί τους φίλους του εστιατορίου να έρθουν σε επαφή με τον φυσικό κόσμο του για να ζήσουν μία μοναδική και ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας