Στο ολόφρεσκο IAMA θα ξαναερωτευθείς την ελληνική κουζίνα
Το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου ανοίγει τις πόρτες του στις 16 Φεβρουαρίου.
Οι σύγχρονες γαστροταβέρνες της πόλης είναι μία καλή ευκαιρία για να αγαπήσεις από την αρχή την ελληνική κουζίνα, δοκιμάζοντας ενδιαφέρουσες εγχώριες ντόπιες ύλες και ρίχνοντας μία δεύτερη ματιά σε παραδοσιακές συνταγές που ενδεχομένως να αισθάνεσαι ότι γνωρίζεις απ' έξω κι ανακατωτά. Αν συμφωνείς μαζί μας, το ΙΑΜΑ, το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου είναι η ιδανική περίπτωση για να πειραματιστείς εκ νέου.
Στο νέο μεζεδοπωλείο που ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί αύριο στις 16 του μήνα (Παρασκευή), πρωταγωνιστούν οι αυθεντικές πρώτες ύλες που αναδεικνύονται υπέροχα με τη βοήθεια του ξυλόφουρνου.
Το μενού του βασίζεται σε προϊόντα με ελληνική πιστοποιημένη προέλευση και πέρα από τις παραδοσιακές γεύσεις που συναντάς σε ένα μεζεδοπωλείο, θα βρεις μεταξύ άλλων μπρουσκέτες με προζυμένιο ψωμί, πεινιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ -αλλά και με χοιρινά μάγουλα και χειροποίητα ποντιακά Μαντί από τον ξυλόφουρνο. Τα κυρίως πιάτα του επίσης ξεχωρίζουν· στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, χουνκιάρ μοσχαράκι, το τραχανότο μανιταριών και η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο και αβγό ποσέ.
Μην ξεχάσεις φεύγοντας να επιλέξεις κάτι από τα επιδόρπια: Τσέκαρε τον λευκό κορμό με φιστίκι Αιγίνης και τον Semifreddo μπακλαβά, θα μας θυμηθείς!
ΙΑΜΑ
Δ/νση: Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109833838
Εγκαίνια: Παρασκευή 16/02/2024
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα