
Στο ολόφρεσκο IAMA θα ξαναερωτευθείς την ελληνική κουζίνα
Το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου ανοίγει τις πόρτες του στις 16 Φεβρουαρίου.

Οι σύγχρονες γαστροταβέρνες της πόλης είναι μία καλή ευκαιρία για να αγαπήσεις από την αρχή την ελληνική κουζίνα, δοκιμάζοντας ενδιαφέρουσες εγχώριες ντόπιες ύλες και ρίχνοντας μία δεύτερη ματιά σε παραδοσιακές συνταγές που ενδεχομένως να αισθάνεσαι ότι γνωρίζεις απ' έξω κι ανακατωτά. Αν συμφωνείς μαζί μας, το ΙΑΜΑ, το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου είναι η ιδανική περίπτωση για να πειραματιστείς εκ νέου.
Στο νέο μεζεδοπωλείο που ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί αύριο στις 16 του μήνα (Παρασκευή), πρωταγωνιστούν οι αυθεντικές πρώτες ύλες που αναδεικνύονται υπέροχα με τη βοήθεια του ξυλόφουρνου.
Το μενού του βασίζεται σε προϊόντα με ελληνική πιστοποιημένη προέλευση και πέρα από τις παραδοσιακές γεύσεις που συναντάς σε ένα μεζεδοπωλείο, θα βρεις μεταξύ άλλων μπρουσκέτες με προζυμένιο ψωμί, πεινιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ -αλλά και με χοιρινά μάγουλα και χειροποίητα ποντιακά Μαντί από τον ξυλόφουρνο. Τα κυρίως πιάτα του επίσης ξεχωρίζουν· στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, χουνκιάρ μοσχαράκι, το τραχανότο μανιταριών και η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο και αβγό ποσέ.
Μην ξεχάσεις φεύγοντας να επιλέξεις κάτι από τα επιδόρπια: Τσέκαρε τον λευκό κορμό με φιστίκι Αιγίνης και τον Semifreddo μπακλαβά, θα μας θυμηθείς!
ΙΑΜΑ
Δ/νση: Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109833838
Εγκαίνια: Παρασκευή 16/02/2024
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα