Στο ολόφρεσκο IAMA θα ξαναερωτευθείς την ελληνική κουζίνα
Το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου ανοίγει τις πόρτες του στις 16 Φεβρουαρίου.
Οι σύγχρονες γαστροταβέρνες της πόλης είναι μία καλή ευκαιρία για να αγαπήσεις από την αρχή την ελληνική κουζίνα, δοκιμάζοντας ενδιαφέρουσες εγχώριες ντόπιες ύλες και ρίχνοντας μία δεύτερη ματιά σε παραδοσιακές συνταγές που ενδεχομένως να αισθάνεσαι ότι γνωρίζεις απ' έξω κι ανακατωτά. Αν συμφωνείς μαζί μας, το ΙΑΜΑ, το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου είναι η ιδανική περίπτωση για να πειραματιστείς εκ νέου.
Στο νέο μεζεδοπωλείο που ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί αύριο στις 16 του μήνα (Παρασκευή), πρωταγωνιστούν οι αυθεντικές πρώτες ύλες που αναδεικνύονται υπέροχα με τη βοήθεια του ξυλόφουρνου.
Το μενού του βασίζεται σε προϊόντα με ελληνική πιστοποιημένη προέλευση και πέρα από τις παραδοσιακές γεύσεις που συναντάς σε ένα μεζεδοπωλείο, θα βρεις μεταξύ άλλων μπρουσκέτες με προζυμένιο ψωμί, πεινιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ -αλλά και με χοιρινά μάγουλα και χειροποίητα ποντιακά Μαντί από τον ξυλόφουρνο. Τα κυρίως πιάτα του επίσης ξεχωρίζουν· στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, χουνκιάρ μοσχαράκι, το τραχανότο μανιταριών και η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο και αβγό ποσέ.
Μην ξεχάσεις φεύγοντας να επιλέξεις κάτι από τα επιδόρπια: Τσέκαρε τον λευκό κορμό με φιστίκι Αιγίνης και τον Semifreddo μπακλαβά, θα μας θυμηθείς!
ΙΑΜΑ
Δ/νση: Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109833838
Εγκαίνια: Παρασκευή 16/02/2024
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς
Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος Κρουστης