Στο ολόφρεσκο IAMA θα ξαναερωτευθείς την ελληνική κουζίνα

Το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου ανοίγει τις πόρτες του στις 16 Φεβρουαρίου.

Γράφει: Esquire Editors 15 Φεβρουαρίου 2024

Οι σύγχρονες γαστροταβέρνες της πόλης είναι μία καλή ευκαιρία για να αγαπήσεις από την αρχή την ελληνική κουζίνα, δοκιμάζοντας ενδιαφέρουσες εγχώριες ντόπιες ύλες και ρίχνοντας μία δεύτερη ματιά σε παραδοσιακές συνταγές που ενδεχομένως να αισθάνεσαι ότι γνωρίζεις απ' έξω κι ανακατωτά. Αν συμφωνείς μαζί μας, το ΙΑΜΑ, το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου είναι η ιδανική περίπτωση για να πειραματιστείς εκ νέου. 

Στο νέο μεζεδοπωλείο που ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί αύριο στις 16 του μήνα (Παρασκευή), πρωταγωνιστούν οι αυθεντικές πρώτες ύλες που αναδεικνύονται υπέροχα με τη βοήθεια του ξυλόφουρνου. 

Στο ολόφρεσκο IAMA θα ξαναερωτευθείς την ελληνική κουζίνα

Το μενού του βασίζεται σε προϊόντα με ελληνική πιστοποιημένη προέλευση και πέρα από τις παραδοσιακές γεύσεις που συναντάς σε ένα μεζεδοπωλείο, θα βρεις μεταξύ άλλων μπρουσκέτες με προζυμένιο ψωμί, πεινιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ -αλλά και με χοιρινά μάγουλα και χειροποίητα ποντιακά Μαντί από τον ξυλόφουρνο. Τα κυρίως πιάτα του επίσης ξεχωρίζουν· στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, χουνκιάρ μοσχαράκι, το τραχανότο μανιταριών και η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο και αβγό ποσέ.

Μην ξεχάσεις φεύγοντας να επιλέξεις κάτι από τα επιδόρπια: Τσέκαρε τον λευκό κορμό με φιστίκι Αιγίνης και τον Semifreddo μπακλαβά, θα μας θυμηθείς!


ΙΑΜΑ
Δ/νση: Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109833838
Εγκαίνια: Παρασκευή 16/02/2024

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας