Ένας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή

Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.

Γράφει: Esquire Editors 16 Μαρτίου 2024

Έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που ακόμα και οι πιο φανατικοί κρεατοφάγοι υποκλίνονται στη θάλασσα. Την τιμητική τους έχουν φυσικά οι ταβέρνες, αλλά και τα μοντέρνα εστιατόρια που αφιερώνονται στα καλούδια του βυθού. Μερακλίδικοι μεζέδες, φρέσκα ψάρια με την αλμύρα της θάλασσας, πληθωρικές αστακομακαρονάδες, αλλά και περιποιημένα σεβίτσε και καρπάτσιο συνθέτουν τα πλούσια ψαροφαγικά ενσταντανέ που θα συναντήσουμε στις εξόδους μας, με αφετηρία την Καθαρά Δευτέρα. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.

"Varoulko Seaside": Με όνομα βαρύ σαν ιστορία

Oι αμέτρητοι Χρυσοί Σκούφοι και τα πολυάριθμα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που κοσμούν την είσοδο του "Varoulko Seaside" θα μπορούσαν να κάνουν τον Λευτέρη Λαζάρου να επαναπαυθεί στις δάφνες του. Συμβαίνει, όμως, ακριβώς το αντίθετο, καθώς ο chef-patron του θρυλικού εστιατορίου και δεινός γνώστης της θάλασσας αγαπά όσο τίποτα να πλέει σε ανεξερεύνητα πελάγη δημιουργικότητας. Όχι μόνος βεβαίως, αλλά με την αρωγή της μπριγάδας του, που σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του "μαέστρου". Τα μέλη της, σταθερά εδώ και χρόνια, εξελίσσονται κοντά του και παράλληλα πλουτίζουν τις γαστρονομικές τους εμπειρίες, όπως συνέβη για παράδειγμα την περασμένη χρονιά, όταν δύο από τους σεφ του εστιατορίου εκπαιδεύτηκαν δίπλα στον σπουδαίο Alain Ducasse και την ομάδα του.

Επομένως, κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το "Varoulko Seaside" είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσουμε μια γαστρονομική εμπειρία γεμάτη αξιομνημόνευτα ενσταντανέ γεύσης. Η παλαμίδα με σάλτσα δυόσμου, μάνγκο και ανανά, τα αχνιστά μύδια με αχλάδι ποσέ σε μπίρα, όπως και το φιλεταρισμένο ψάρι ημέρας με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο, λαγόχορτο και αφρό πράσινου μήλου είναι ορισμένα μονάχα από αυτά που φιγουράρουν στο φετινό μενού του εστιατορίου, δικαιώνοντας και πάλι το ειδικό βάρος του "Varoulko Seaside" και του Λευτέρη Λαζάρου στο εγχώριο γαστρονομικό στερέωμα. 

Η συνέχεια στο Athinorama

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας