Ένας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που ακόμα και οι πιο φανατικοί κρεατοφάγοι υποκλίνονται στη θάλασσα. Την τιμητική τους έχουν φυσικά οι ταβέρνες, αλλά και τα μοντέρνα εστιατόρια που αφιερώνονται στα καλούδια του βυθού. Μερακλίδικοι μεζέδες, φρέσκα ψάρια με την αλμύρα της θάλασσας, πληθωρικές αστακομακαρονάδες, αλλά και περιποιημένα σεβίτσε και καρπάτσιο συνθέτουν τα πλούσια ψαροφαγικά ενσταντανέ που θα συναντήσουμε στις εξόδους μας, με αφετηρία την Καθαρά Δευτέρα. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί θα δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
"Varoulko Seaside": Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
Oι αμέτρητοι Χρυσοί Σκούφοι και τα πολυάριθμα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που κοσμούν την είσοδο του "Varoulko Seaside" θα μπορούσαν να κάνουν τον Λευτέρη Λαζάρου να επαναπαυθεί στις δάφνες του. Συμβαίνει, όμως, ακριβώς το αντίθετο, καθώς ο chef-patron του θρυλικού εστιατορίου και δεινός γνώστης της θάλασσας αγαπά όσο τίποτα να πλέει σε ανεξερεύνητα πελάγη δημιουργικότητας. Όχι μόνος βεβαίως, αλλά με την αρωγή της μπριγάδας του, που σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του "μαέστρου". Τα μέλη της, σταθερά εδώ και χρόνια, εξελίσσονται κοντά του και παράλληλα πλουτίζουν τις γαστρονομικές τους εμπειρίες, όπως συνέβη για παράδειγμα την περασμένη χρονιά, όταν δύο από τους σεφ του εστιατορίου εκπαιδεύτηκαν δίπλα στον σπουδαίο Alain Ducasse και την ομάδα του.
Επομένως, κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το "Varoulko Seaside" είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσουμε μια γαστρονομική εμπειρία γεμάτη αξιομνημόνευτα ενσταντανέ γεύσης. Η παλαμίδα με σάλτσα δυόσμου, μάνγκο και ανανά, τα αχνιστά μύδια με αχλάδι ποσέ σε μπίρα, όπως και το φιλεταρισμένο ψάρι ημέρας με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο, λαγόχορτο και αφρό πράσινου μήλου είναι ορισμένα μονάχα από αυτά που φιγουράρουν στο φετινό μενού του εστιατορίου, δικαιώνοντας και πάλι το ειδικό βάρος του "Varoulko Seaside" και του Λευτέρη Λαζάρου στο εγχώριο γαστρονομικό στερέωμα.
Η συνέχεια στο Athinorama
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.