Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Η γεύση είναι επικοινωνία. Ανοίγει γαστρονομικούς δρόμους. Ενώνει πολιτισμούς. Όπως ακριβώς κάνει το Nikkei Florista εδώ και χρόνια συνδυάζοντας μαγικά την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα.
Και φέτος, το Nikkei Floresta με τον ωραιότερο κήπο της Αθήνας θα αναδειχθεί ακόμη μια φορά στο απόλυτο the place to be χάρη στις γευστικές προτάσεις του και τα ταιριαστά signature cocktails. Άλλωστε χάρη σε αυτά διατηρεί την αγάπη των πιστών θαμώνων του και με αυτά θα αποκτήσει νέους φίλους.
Κλείνοντας αυτό το καλοκαίρι δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με το υπέροχο, πολύχρωμο, ανανεωμένο μπαρ, μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει κατακτήσει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, χάρη στην τόλμη του να παρουσιάζει τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς.
Η φετινή σεζόν, λοιπόν, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων.
Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce.
Εννοείται, φυσικά, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Nikkei Floresta: για αυτούς υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς.
Nikkei Floresta: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα 106 73,
(ξενοδοχείο St. George Lycabettus)
Τηλέφωνο: 21 0723 9366
Μενού: nikkeirestobars.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.