Πίτσα ή μακαρόνια; Η πιτσαρία-σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Με ιστορία που μετράει πάνω από 25 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το 1985 όταν σε μια ζεστή, γραφική πλατεία των Ραχών Φθιώτιδος, ένας μάγειρας έχοντας ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία μοιράστηκε το πάθος του για την πίτσα με τον Λεωνίδα και έτσι ο Λεωνίδας, ιδρυτής του La Piazza, ένιωσε την έλξη να εξερευνήσει αυτούς τους νέους, για την εποχή, γαστρονομικούς ορίζοντες. Η ιδέα του ήταν απλή, αλλά επαναστατική: ένα εστιατόριο που θα λειτουργούσε ως κεντρικό σημείο συνάντησης, μια πλατεία-bistro (piazza στα ιταλικά), όπου οι άνθρωποι θα μαζεύονταν για να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις από όλη τη μεσόγειο και θα δημιουργούσαν αναμνήσεις με τους αγαπημένους τους. Από αυτό το όραμα, το εστιατόριο La Piazza πήρε το όνομα και την ταυτότητά του. Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι. 

Με ιστορία που μετράει πάνω από 25 χρόνια, το La Piazza στο Μαρούσι φέρνει τη ζεστασιά και την γοητεία της μεσογειακής κουλτούρας με πινελιές από ιταλικό ταπεραμέντο, ενσωματώνοντας μαγικά την παράδοση σε κάθε πιάτο. Σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον που θυμίζει trattoria, κάθε πιάτο μεταφέρει μια ιστορία, κάθε γεύση είναι μια ανάμνηση που ζωντανεύει. Καθώς περάσεις τη λουλουδένια είσοδο του εστιατορίου, η κ. Βίκη, με το ζεστό και φιλικό της χαμόγελο, θα σε υποδεχτεί, κάνοντάς σε αμέσως να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Αυτή η ζεστή υποδοχή, σε συνδυασμό με την όμορφη και ρομαντική αισθητική του χώρου, σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να "ξεφύγεις" από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το εστιατόριο είναι ιδανικό για οικογένειες, για παρέες που θέλουν να κάνουν το εβδομαδιαίο τους catch up ή ακόμη και για το πρώτο ραντεβού. Ταυτόχρονα, υπάρχει η επιλογή και για delivery. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα