
Πίτσα ή μακαρόνια; Η πιτσαρία-σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι
Με ιστορία που μετράει πάνω από 25 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το 1985 όταν σε μια ζεστή, γραφική πλατεία των Ραχών Φθιώτιδος, ένας μάγειρας έχοντας ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία μοιράστηκε το πάθος του για την πίτσα με τον Λεωνίδα και έτσι ο Λεωνίδας, ιδρυτής του La Piazza, ένιωσε την έλξη να εξερευνήσει αυτούς τους νέους, για την εποχή, γαστρονομικούς ορίζοντες. Η ιδέα του ήταν απλή, αλλά επαναστατική: ένα εστιατόριο που θα λειτουργούσε ως κεντρικό σημείο συνάντησης, μια πλατεία-bistro (piazza στα ιταλικά), όπου οι άνθρωποι θα μαζεύονταν για να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις από όλη τη μεσόγειο και θα δημιουργούσαν αναμνήσεις με τους αγαπημένους τους. Από αυτό το όραμα, το εστιατόριο La Piazza πήρε το όνομα και την ταυτότητά του. Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.
Με ιστορία που μετράει πάνω από 25 χρόνια, το La Piazza στο Μαρούσι φέρνει τη ζεστασιά και την γοητεία της μεσογειακής κουλτούρας με πινελιές από ιταλικό ταπεραμέντο, ενσωματώνοντας μαγικά την παράδοση σε κάθε πιάτο. Σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον που θυμίζει trattoria, κάθε πιάτο μεταφέρει μια ιστορία, κάθε γεύση είναι μια ανάμνηση που ζωντανεύει. Καθώς περάσεις τη λουλουδένια είσοδο του εστιατορίου, η κ. Βίκη, με το ζεστό και φιλικό της χαμόγελο, θα σε υποδεχτεί, κάνοντάς σε αμέσως να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Αυτή η ζεστή υποδοχή, σε συνδυασμό με την όμορφη και ρομαντική αισθητική του χώρου, σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να "ξεφύγεις" από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το εστιατόριο είναι ιδανικό για οικογένειες, για παρέες που θέλουν να κάνουν το εβδομαδιαίο τους catch up ή ακόμη και για το πρώτο ραντεβού. Ταυτόχρονα, υπάρχει η επιλογή και για delivery.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα