
Πίτσα ή μακαρόνια; Η πιτσαρία-σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι
Με ιστορία που μετράει πάνω από 25 χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν το 1985 όταν σε μια ζεστή, γραφική πλατεία των Ραχών Φθιώτιδος, ένας μάγειρας έχοντας ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία μοιράστηκε το πάθος του για την πίτσα με τον Λεωνίδα και έτσι ο Λεωνίδας, ιδρυτής του La Piazza, ένιωσε την έλξη να εξερευνήσει αυτούς τους νέους, για την εποχή, γαστρονομικούς ορίζοντες. Η ιδέα του ήταν απλή, αλλά επαναστατική: ένα εστιατόριο που θα λειτουργούσε ως κεντρικό σημείο συνάντησης, μια πλατεία-bistro (piazza στα ιταλικά), όπου οι άνθρωποι θα μαζεύονταν για να απολαύσουν αυθεντικές γεύσεις από όλη τη μεσόγειο και θα δημιουργούσαν αναμνήσεις με τους αγαπημένους τους. Από αυτό το όραμα, το εστιατόριο La Piazza πήρε το όνομα και την ταυτότητά του. Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.
Με ιστορία που μετράει πάνω από 25 χρόνια, το La Piazza στο Μαρούσι φέρνει τη ζεστασιά και την γοητεία της μεσογειακής κουλτούρας με πινελιές από ιταλικό ταπεραμέντο, ενσωματώνοντας μαγικά την παράδοση σε κάθε πιάτο. Σε αυτό το φιλόξενο περιβάλλον που θυμίζει trattoria, κάθε πιάτο μεταφέρει μια ιστορία, κάθε γεύση είναι μια ανάμνηση που ζωντανεύει. Καθώς περάσεις τη λουλουδένια είσοδο του εστιατορίου, η κ. Βίκη, με το ζεστό και φιλικό της χαμόγελο, θα σε υποδεχτεί, κάνοντάς σε αμέσως να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Αυτή η ζεστή υποδοχή, σε συνδυασμό με την όμορφη και ρομαντική αισθητική του χώρου, σε προσκαλεί να χαλαρώσεις και να "ξεφύγεις" από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το εστιατόριο είναι ιδανικό για οικογένειες, για παρέες που θέλουν να κάνουν το εβδομαδιαίο τους catch up ή ακόμη και για το πρώτο ραντεβού. Ταυτόχρονα, υπάρχει η επιλογή και για delivery.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα