Rawbata, το νέο νόστιμο στέκι της Αθήνας βρίσκεται στους Αμπελόκηπους
"Το σκέφτηκα 5 λεπτά αφ' ότου έκλεισα το τηλέφωνο όταν πήρα να μάθω πληροφορίες για το ενοικιαστήριο. Είδα την αγγελία, έκλεισα το μαγαζί, και μου ήρθε η ιδέα".
"Το σκέφτηκα 5 λεπτά αφ' ότου έκλεισα το τηλέφωνο όταν πήρα να μάθω πληροφορίες για το ενοικιαστήριο. Είδα την αγγελία, έκλεισα το μαγαζί, και μου ήρθε η ιδέα". Ο Χρόνης Δαμαλάς μιλάει για το όνομα του καινούργιου, δικού του εστιατορίου που ανοίγει σήμερα στο κοινό ∙ πανέξυπνο λογοπαίγνιο με δύο μεγάλες αγάπες του σεφ, τη γιαπωνέζικη ψησταριά robata και τα ωμά raw. Γωνία μαγαζί πάνω στην πράσινη πλατεία Λακωνίας στους Αμπελόκηπους πολύ κοντά στο μετρό Πανόρμου, με το κτίριο που το στεγάζει να μοιάζει με αρ – ντεκό καράβι στην πόλη. Πάω δυο μέρες πριν το opening, στα δοκιμαστικά, και γίνεται χαμός από την ενέργεια και την αδρεναλίνη. Ο Δαμαλάς βγαίνει από την ανοιχτή κουζίνα και με ταΐζει με το κουτάλι μια πλούσια γευστικότατη κακαβιά φτιαγμένη με σαγόνια (kokotxas)σφυρίδας που γλασάρουν όμορφα το ζουμί τους.
Η κουζίνα έχει τη δυναμική αύρα του λευκού μαρμάρου και απ τη μεριά της σάλας υπάρχει μπάρα/ chef’s table με λίγες θέσεις για άμεση θέα της δράσης και επικοινωνία με τους σεφ. Η κουζίνα θα είναι πολύ προσωπική όπως δηλώνει και το μότο γραμμένο με κόκκινο νέον "Me and my fusion". Θα είναι περισσότερο ελληνική και λιγότερο jap – asian όπως έχουμε γνωρίσει το Δαμαλά μέχρι τώρα.
Στο "κοκορέτσι" του αφαιρεί το εντεράκι και σε κάθε "σουβλάκι" περνάει όλα τα εντόσθια (νεφρό, πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδια, συκώτι) και ανάμεσά τους γλυκοφάγωτη μπόλια για να νιώθεις διαφορετικές υφές και γεύσεις. Το κεμπάπ της προβατίνας το τυλίγει σε λεπτές φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού και το σερβίρει με καρυκευμένο γιαούρτι. Το κρουστό και μελωμένο κριθαράκι το βράζει σε ζωμό ψαριού με σαφράν και το σερβίρει με γιακά σφυρίδας στη σχάρα.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.