Απόδραση στο festive Beefbar Athens | Εκεί που η γαστρονομία ανάγεται σε ολιστική εμπειρία

Μία γεύση από όσα το εστιατόριο στην καρδιά του Αστέρα ετοιμάζει φέτος τις μεγάλες ημέρες των γιορτών.

Ελευθερία. Αυτό είναι το βασικό συναίσθημα που νιώθω κάθε φορά που βρίσκομαι στο Beefbar Athens. Είναι το ηδονικό μπλε της θάλασσας, ο αέρας της Αθηναϊκής Ριβιέρας και εκείνη η μοναδική designάτη ευφυΐα του εστιατορίου – lifestyle spot που τη γεννούν μέσα μου. Η γιορτινή διακόσμηση, το festive mood που φωτίζει και αντανακλάται σε κάθε του σημείο, το αδιαπραγμάτευτο glam – στοιχεία τα οποία περιγράφουν το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens εν συνόλω – συνηγορούν. Και φυσικά οι signature Beefbar γεύσεις του. 

Αυτές είναι μόλις μερικές από τις σκέψεις που τριγυρνούν στο μυαλό μου όσο κατευθύνομαι από το parking στο τραπέζι μου. Είναι Κυριακή. Βράδυ. Με ήλιο. Το μόνο που μαρτυρά την εποχή είναι η χαμηλή θερμοκρασία. Γιατί, στο πλάνο όλα έχουν την ανεμελιά του καλοκαιριού. Αλλά, και εκείνη τη σιγουριά ότι θα εξυπηρετηθείς σωστά, θα διευρύνεις τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες, θα χαλαρώσεις, θα γιορτάσεις, θα αφεθείς σε καινοτόμες γευστικές προτάσεις που ο Παναγιώτης Ρέτζης (σεφ του εστιατορίου) έχει οραματιστεί και μαζί με την ομάδα του υλοποιεί. 

Έκατσα. Εισπνοή, εκπνοή. Αισθάνομαι σαν να είμαι στον φυσικό μου χώρο. Ένα cosmopolitan σκηνικό με τη φύση και την πολυτέλεια που δεν περιορίζει τον χαρακτήρα της, με δουλεμένη γεύση και θέα που κόβει την ανάσα. Και μία lush τσαχπινιά που τόσο χαριτωμένα αποτυπώνεται στα emoji designs του Beefbar, αποτέλεσμα της μαγικής σύμπραξης του brand με τον γαλλικό οίκο Bernaurdaud. Ένα ποτήρι σαμπάνια για εμένα και ένα festive signature cocktail για το plus one μου. Cheers! Το γαστρονομικό μας ταξίδι ξεκινά – και προβλέπεται συναρπαστικό. 

Όπως τα ανατρεπτικά festive μενού, τα οποία το Beefbar Athens παρουσιάζει τη φετινή χρονιά. Οι premium πρώτες ύλες αξιοποιούνται σωστά και ενορχηστρώνονται με απολαυστικό τρόπο από τον μαέστρο της κουζίνας – τον ταλαντούχο κύριο Ρέτζη – δημιουργώντας Beefy συνδυασμούς που πρώτα φωτογραφίζεις και στη συνέχεια στον εαυτό σου προσφέρεις. 

Η σούπα κάστανο με τραγανό προσούτο από Kobe beef και καρύδια είναι το ιδανικό welcome dish με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που αποπνέει, αλλά και τις εκπλήξεις που εντοπίζεις, όσο την απολαμβάνεις, στο "σώμα" της. Συνέχεια με signature roasted greens και seabass homosaki με το λαυράκι να παίζει το δικό του δροσιστικό παιχνίδι. Το beef filet Rossini με foie gras και gravy sauce ξεχωρίζει για την πληθωρική του γεύση. Από τα κυρίως,το beef wellington με Black Angus φιλέτο και ribeye ham κινείται σε fine καρνιβορικά μονοπάτια, ενώ η Campanian lobster pasta φέρει στο τραπέζι αέρα Μεσογείου. Σοκολατένιος επίλογος για ένα μενού ρεβεγιόν Χριστουγέννων που θα σας μείνει αξέχαστο. 

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα