Ένα τραπέζι γεμάτο Σίφνο, με σκουμπρί στα κάρβουνα και θεϊκή μελόπιτα
Μια μοναδική βραδιά με ιδιαίτερες γεύσεις χάρισε στους τυχερούς θαμώνες ο σεφ του περίφημου Cantina της Σίφνου Γιώργος Σαμοΐλης, καλεσμένος του Symposio at Ark και του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.
Ένα αξέχαστο δείπνο από τον σεφ Γιώργο Σαμοΐλη και την ομάδα του περίμενε τους τυχερούς που είχαν προνοήσει να παρευρεθούν σε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες βραδιές του θεσμού Symposio at Ark, στο πανέμορφο Ark της Γλυφάδας. Ο σεφ-πατρόν του κοσμαγάπητου Cantina της Σίφνου έδωσε λαμπρά δείγματα της γεμάτης φρεσκάδα και αρώματα βραβευμένης κουζίνας του, που βασίζεται στην εξαιρετική πρώτη ύλη από τοπικούς παραγωγούς του νησιού, με αληθινό σεβασμό στη βιωσιμότητα και την εποχικότητα.
© Λεωνίδας ΤούμπανοςΑν βρεθείτε στη Σίφνο, η επίσκεψη στο Cantina θεωρείται εμπειρία. Το μικρό εστιατόριο του Γιώργου Σαμοΐλη είναι φωλιασμένο στα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια, ακριβώς κάτω από το Κάστρο της Σίφνου, σ΄ένα ονειρικό σκηνικό με άγρια γοητεία.
© Λεωνίδας ΤούμπανοςΤο μενού, με κυρίαρχο θέμα τη θάλασσα, ξεκίνησε μ’ ένα ωμό: τα φετάκια του αστακού με αχινό και τριμμένο αβγοτάραχο ήταν μια βόμβα ιωδίου, ένα πιάτο με θαλασσινή φρεσκάδα και ωραίες οξύτητες. Στη συνέχεια, ήρθε μια τροφαντή, ελαφρά καψαλισμένη καραβίδα επάνω σε τοστάδα, ένα πιτάκι που εδώ έγινε από σιφνέικο ρεβίθι και μια στρώση βελούδινου ταραμά με φευγάτες νότες καπνίσματος.
© Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας ΤούμπανοςΤο κυρίως πιάτο σε ψάρι ήταν ένα πεντανόστιμο σκουμπρί στα κάρβουνα με τσιγαρέλι και τηγανητούς γίγαντες: το ψάρι συνόδευαν τα αβγά του κι ένα νόστιμο κερκυραϊκό τσιγαρέλι από σέσκουλα, σπανάκι και άλλα χόρτα της εποχής.
Η άλλη επιλογή κυρίως πιάτου ήταν μια αργομαγειρεμένη προβατίνα με καπνιστή κολοκύθα και πρόβειο γιαούρτι δικής τους παρασκευής: εξαιρετικά τρυφερό κρέας και πολύ ωραίο ταίριασμα με το γιαούρτι και την ευωδιαστή καπνιστή κολοκύθα.
© Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας ΤούμπανοςΈνα επιδόρπιο που πραγματικά ενθουσίασε, ήταν η μελόπιτα, παραδοσιακό γλύκισμα της Σίφνου, φτιαγμένο με φρέσκο ανθότυρο και μέλι, όλα από το νησί.
© Λεωνίδας ΤούμπανοςΤο πρόγραμμα του Symposio at Ark δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε άξιους σεφ από όλη την Ελλάδα με ξεχωριστή κουζίνα, που εκφράζει τον τόπο τους. Το εστιατόριο Ark και ο οικοδεσπότης σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δίνουν το επόμενο ραντεβού στις 8 Μαΐου με τον σεφ Αντώνη Ψάλτη και το εστιατόριο "Ήταν Ένα Μικρό Καράβι” της Τήνου, που τιμά με την κουζίνα του τις τηνιακές γεύσεις.
> Kάνε κράτηση για το επόμενο event του Symposio at Ark εδώ.
Info
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882
Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα