
To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης
Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Το φεστιβάλ που διοργανώνει το αθηνόραμα μαζί με το εστιατόριο Ark, φέρνοντας τη βραβευμένη τοπική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα, γνώρισε και φέτος μια αξιοθαύμαστη υποδοχή από το κοινό – απόδειξη της επιτυχίας ενός πρωτοπόρου θεσμού, που ξεκίνησε την πορεία του πριν από αρκετά χρόνια. Δέκα από τους γνωστότερους και βραβευμένους σεφ της περιφέρειας ήρθαν να μαγειρέψουν την κουζίνα τους στον λαμπερό χώρο του Ark στη Γλυφάδα, ταξιδεύοντας τους θαμώνες σε τόπους και γεύσεις.
Φιλόξενος οικοδεσπότης, ο executive chef του Ark, Γιάννης Μπαξεβάνης – εμβληματικό όνομα της ελληνικής γαστρονομίας.



Η εμπειρία που προσφέρει το Symposio at Ark υπήρξε και πάλι μοναδική: τραπέζια γεμάτα Ελλάδα, που μόνο στον τόπο τους θα μπορούσες ν’ απολαύσεις, στρωμένα στις σάλες με την κομψή πολυτέλεια και στις ρομαντικές βεράντες, πλάι στο κύμα, ενός από τα ωραιότερα εστιατόρια της πόλης.
Σεφ από τη Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τα Ιόνια και τις Κυκλάδες, έφεραν τα πεντανόστιμα ντόπια υλικά τους, άπλωσαν ζυμάρια, έψησαν στον ξυλόφουρνο και έστησαν κατσαρόλες στις φωτιές, γεμίζοντας τις σάλες του Ark με τις μυρωδιές του τόπου τους και τα τραπέζια με πιάτα εμπνευσμένα από την παράδοση, μαγειρεμένα με τον τρόπο, την τεχνική και την καρδιά τους.
Μια ιδέα της ποιότητας του θεσμού και της ξεχωριστής ανάμνησης που μας άφησε ένα ακόμη Symposio at Ark, θα δώσουμε με μερικά από τα τραπέζια της φετινής διοργάνωσης…
Την αυλαία άνοιξε στα τέλη Γενάρη η Θεσσαλονίκη, με τον Απόστολο Αλτάνη, σεφ του πολυτελούς Alfredo’s Grand Dining, στον πριβέ χώρο του Regency Casino, ο οποίος μετέφερε τη fine dining ατμόσφαιρα του εστιατορίου με πιάτα όπως τα νιόκι κατσικίσιου τυριού με χτένι και σάλτσα σαμπάνιας με χαβιάρι, και το χριστόψαρο βουτύρου με τοπιναμπούρ και σάλτσα μυδιού – αλλά και πιάτα με αρκετά ελληνικά στοιχεία.



Το ηλιόλουστο, βαθιά νόστιμο τραπέζι του Κώστα Μπουγιούρη από το Ηλιοβασίλεμα της Σύρου έφερε στο τραπέζι μας τη μοσχομυριστή κακαβιά από πετρόψαρα και λαχανικά, το signature σταμναγκάθι με αυγά αχινού και "σάλτσα" από ωμή ντομάτα, το διάσημο μπαρμπούνι σαβόρο και τη σφυρίδα χουνκιάρ μπεγεντί – όλα πιάτα άξια της βραβευμένης κουζίνας του.
H συνέχεια στο Αθηνόραμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα