Στο Αιγάλεω θα φας ένα από τα πιο επικά αθηναϊκά σουβλάκια
Τι κάνει τόσο διαβολεμένα νόστιμο το ένα και μοναδικό τυλιχτό που σερβίρουν στο Κομπλέ.
Λένε, πως για να γίνει κανείς εξπέρ στο πεδίο του, χρειάζεται να επενδύσει 10.000 ώρες δουλειάς πάνω σε αυτό. Το craftsmanship όπως το ονομάζουμε και στο χωριό μου, κάπως έτσι αποκτάται. Δε γνωρίζω αν στον "Γιώργο", ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα του Πειραιά έχουν ξεπεράσει το εν λόγω χρονικό όριο αλλά το έδεσμά τους, ίσως και να μαρτυρά τι συμβαίνει. Το συγκεκριμένο χεράτο σουξέ -λέγε με τυλιχτό με μπιφτέκι και κόκκινη σάλτσα- σερβίρεται ωστόσο εδώ και λίγους μήνες και στο μικρό αδερφάκι του, στο Αιγάλεω. Το εκεί σουβλάκι-σποτ συστήνεται ως "Κομπλέ" και ήδη έχει χτίσει πιστό κοινό.
Ένα σουβλάκι μόνο
Έχω ένα soft spot στην καρδιά μου -και στις γευστικές μου προτιμήσεις- για εκείνα τα μέρη που επενδύουν σε ένα και μόνο προϊόν - αυτό κάνει ακριβώς το "Κομπλέ".


Το 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ελληνικό και φρεσκότατο, ψήνεται εκείνη την ώρα στη σχάρα, η ντομάτα και το κρεμμύδι χειρουργικά κόβονται ανά πέντε λεπτά ώστε να διατηρούν ατόφια τη ζωντάνια και τη σπιρτάδα τους, η πίτα προέρχεται από δική τους ειδική συνταγή που εκτελείται στην εντέλεια από συνεργαζόμενη βιοτεχνία.

Η συνέχεια στο Αθηνόραμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα