
Στο Steak Alive, το εκλεκτό κρέας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο
Οι λόγοι που κάνουν το meat restaurant του Κορυδαλλού να ξεχωρίζει.

Αρχικά, αυτό που σε κερδίζει στο κρεατάδικο του Κορυδαλλού είναι ο χώρος. Εκεί που σμίγει η οδός Κρήτης με εκείνη του Αγίου Γεωργίου, το Steak Alive φιλοξενείται σε ένα όμορφα διατηρημένο νεοκλασικό των '30s, με art deco γραμμές, ασπρόμαυρο πλακάκι και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που προσθέτουν σημαντικές αλλά σε καμία περίπτωση φορτικές πινελιές.

Τόσο το εσωτερικό του όσο και η προσεγμένη αυλή -ιδανική για ηλιόλουστες ημέρες ή τους πιο αλέγκρους μήνες του έτους- διαθέτουν εξαιρετικό vibe και μία φιλική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις αμέσως άνετα, ακόμη κι αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ πριν σε αυτό ή ακόμη περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή του Κορυδαλλού.
Όλα γίνονται αμέσως καλύτερα μόλις ξεκινήσουν να φτάνουν στο τραπέζι σου τα εδέσματα.



Ο σεφ Γιώργος Λαΐδης και η ομάδα του έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν ένα μενού με σαφείς καρνιβορικές κατευθύνσεις αλλά και εξαιρετική αναλογία ποιότητας-τιμής, που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο meat joint υψηλών προδιαγραφών της πόλης. Και αυτό πραγματικά είναι προς τιμήν των ανθρώπων του Steak Alive.
Η κουζίνα εδώ λοιπόν φροντίζει να παρουσιάσει την ορθότερη εκδοχή και τα ιδανικότερα ψησίματα για κάθε κομμάτι κρέατος που περνά από αυτήν, δίνοντας αρκετή βαρύτητα και σε όλα τα υπόλοιπα πιάτα. Από τα πρώτα, ξεχωρίζουν οι φακές Beluga με κατσικίσιο τυρί, βύσσινο και λαδολέμονο τρούφας, που εύλογα λειτουργούν ως μία ομαλή εισαγωγή, πριν πάρουν το λόγο τα βαριά χαρτιά από το κομμάτι των ορεκτικών.

Ποια είναι αυτά; Σίγουρα το φινετσάτο καρπάτσιο με flakes μαύρης τρούφας και το πεντανόστιμο (κι από τα καλύτερα της πόλης) ταρτάρ με χειροποίητη μαγιονέζα, μυρωδικά και τουρσί σιναπόσπορου. Για εκείνους που ψάχνουν το πιο εξεζητημένο και δεν φοβούνται να προχωρήσουν μερικά βήματα παρακάτω υπάρχει το εξαιρετικής ποιότητας συκώτι, σε λίγο πιο "άγρια" εκδοχή από το ό,τι το έχεις συνηθίσει. Φυσικά απολαυστικό.
Περνώντας στα κυρίως, ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του τη ναυαρχίδα του Steak Alive που αποτελείται από θαυμάσιες κοπές (hanger, picanha, T-bone, μάγουλα, Tomahawk κ.α.) που καλύπτουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις και του πιο θαρραλέου κρεατοφάγου. Το Tri Tip και το Rib Eye αξίζει να προσεχθούν, με το ψήσιμό τους να είναι αυτό που πρέπει, κάτι που αντανακλάται εξόχως και με τις αναμνήσεις που αποτυπώνονται στον ουρανίσκο.


Πάρα πολύ καλή δουλειά, τέλος, έχει γίνει και στα επιδόρπια, με το περίφημο Steak Alive cheesecake να είναι ίσως εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις. Φρόντισε μόνο να έχει μείνει χώρος και γι' αυτό, καθώς στο Steak Alive ξεφεύγεις πολύ πιο εύκολα από όσο φανταζόσουν. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, αυτό ίσως να μην είναι απαραίτητα κακό.

Info
Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός
Τηλ. 2104952000
Facebook: STEAK ALIVE
Instagram: steakaliveathens
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα