Στο Steak Alive, το εκλεκτό κρέας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο

Οι λόγοι που κάνουν το meat restaurant του Κορυδαλλού να ξεχωρίζει.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Σεπτεμβρίου 2019

Αρχικά, αυτό που σε κερδίζει στο κρεατάδικο του Κορυδαλλού είναι ο χώρος. Εκεί που σμίγει η οδός Κρήτης με εκείνη του Αγίου Γεωργίου, το Steak Alive φιλοξενείται σε ένα όμορφα διατηρημένο νεοκλασικό των '30s, με art deco γραμμές, ασπρόμαυρο πλακάκι και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που προσθέτουν σημαντικές αλλά σε καμία περίπτωση φορτικές πινελιές.

Στο Steak Alive, το εκλεκτό κρέας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο

Τόσο το εσωτερικό του όσο και η προσεγμένη αυλή -ιδανική για ηλιόλουστες ημέρες ή τους πιο αλέγκρους μήνες του έτους- διαθέτουν εξαιρετικό vibe και μία φιλική ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις αμέσως άνετα, ακόμη κι αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ πριν σε αυτό ή ακόμη περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή του Κορυδαλλού. 

Όλα γίνονται αμέσως καλύτερα μόλις ξεκινήσουν να φτάνουν στο τραπέζι σου τα εδέσματα.

STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 1
STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 2
STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 3

Ο σεφ Γιώργος Λαΐδης και η ομάδα του έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν ένα μενού με σαφείς καρνιβορικές κατευθύνσεις αλλά και εξαιρετική αναλογία ποιότητας-τιμής, που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλο meat joint υψηλών προδιαγραφών της πόλης. Και αυτό πραγματικά είναι προς τιμήν των ανθρώπων του Steak Alive. 

Η κουζίνα εδώ λοιπόν φροντίζει να παρουσιάσει την ορθότερη εκδοχή και τα ιδανικότερα ψησίματα για κάθε κομμάτι κρέατος που περνά από αυτήν, δίνοντας αρκετή βαρύτητα και σε όλα τα υπόλοιπα πιάτα. Από τα πρώτα, ξεχωρίζουν οι φακές Beluga με κατσικίσιο τυρί, βύσσινο και λαδολέμονο τρούφας, που εύλογα λειτουργούν ως μία ομαλή εισαγωγή, πριν πάρουν το λόγο τα βαριά χαρτιά από το κομμάτι των ορεκτικών.

STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ
STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΤΑΡΤΑΡ

Ποια είναι αυτά; Σίγουρα το φινετσάτο καρπάτσιο με flakes μαύρης τρούφας και το πεντανόστιμο (κι από τα καλύτερα της πόλης) ταρτάρ με χειροποίητη μαγιονέζα, μυρωδικά και τουρσί σιναπόσπορου. Για εκείνους που ψάχνουν το πιο εξεζητημένο και δεν φοβούνται να προχωρήσουν μερικά βήματα παρακάτω υπάρχει το εξαιρετικής ποιότητας συκώτι, σε λίγο πιο "άγρια" εκδοχή από το ό,τι το έχεις συνηθίσει. Φυσικά απολαυστικό.  

Περνώντας στα κυρίως, ο επισκέπτης έχει στη διάθεσή του τη ναυαρχίδα του Steak Alive που αποτελείται από θαυμάσιες κοπές (hanger, picanha, T-bone, μάγουλα, Tomahawk κ.α.) που καλύπτουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις και του πιο θαρραλέου κρεατοφάγου. Το Tri Tip και το Rib Eye αξίζει να προσεχθούν, με το ψήσιμό τους να είναι αυτό που πρέπει, κάτι που αντανακλάται εξόχως και με τις αναμνήσεις που αποτυπώνονται στον ουρανίσκο.

STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 5
STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 6

 

Πάρα πολύ καλή δουλειά, τέλος, έχει γίνει και στα επιδόρπια, με το περίφημο Steak Alive cheesecake να είναι ίσως εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις. Φρόντισε μόνο να έχει μείνει χώρος και γι' αυτό, καθώς στο Steak Alive ξεφεύγεις πολύ πιο εύκολα από όσο φανταζόσουν. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, αυτό ίσως να μην είναι απαραίτητα κακό.

STEAK ALIVE ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 4

Info

Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός

Τηλ. 2104952000

Facebook: STEAK ALIVE

Instagram: steakaliveathens

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος