Tasty Awards 2020: Τα All Time Classics εστιατόρια της Αθήνας

Οι γαστρονομικές επιλογές που αποτελούν διαχρονικές αξίες στην εστιατορική πρωτεύουσα.

Γράφει: Esquire Editors 11 Φεβρουαρίου 2020

Το φαγητό μάς ενώνει και συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους κοινωνικοποίησης. Γύρω από ένα τραπέζι με πιάτα που ξυπνούν μνήμες, με καλό κρασί, παγωμένη μπίρα ή περιποιημένα αποστάγματα, διώχνουμε προβληματισμούς και σκέψεις και ερχόμαστε πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. 

Αυτά τα συναισθήματα ξυπνούν τα εστιατόρια εκείνα που έχουν καταξιωθεί στο μυαλό όλων μας ως σημεία αναφοράς στην εστιατορική πρωτεύουσα και όσα χρόνια κι αν περάσουν θα αποτελούν διαχρονικές αξίες και γαστρονομικές επιλογές. Αυτά είναι τα εστιατόρια της κατηγορίας Αll Τime Classics των TastyGuide Awards 2020. Είτε μιλάμε για παραδοσιακά πιάτα είτε για κουζίνες επαναπροσδιορισμένες με μία πιο σύγχρονη ματιά, η έμφαση στην πρώτη ύλη και την ποιότητα είναι δεδομένες.

Οι υποψήφιοι στην κατηγορία All Time Classics

  • Balthazar
  • Cookoovaya
  • It Restaurant
  • Kiouzin
  • Kuzina
  • Nice n Easy
  • Scala Vinoteca
  • Αθήρι
  • Ελαίας Γη
  • Λεύκες
  • Μάνη Μάνη
  • Χρύσα Χρύσα
  • Ψωμί & Αλάτι

Μπες στο tasty-guide.gr, και ψήφισε το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο.


Χορηγοί Tasty Awards 2020

Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Όσπρια στο γιορτινό τραπέζι; Ναι! Ιδέες για να τα βάλεις από το πρώτο dip μέχρι το κυρίως πιάτο

Όσπρια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, σε ρόλο πρωταγωνιστή: κρεμώδη dips, σαλάτες και κυρίως πιάτα για κάθε τύπο καλεσμένου.

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας