Η καρνιβορική τελειότητα του Drakoulis Dry & Raw
Τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας του Στράτου Δρακούλη με τον Δημήτρη Κατριβέση είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.
Δημήτρης Κατριβέσης και Στράτος Δρακούλης. Μόνο και μόνο η συνύπαρξη των δύο αρκεί για να κεντρίσει το ενδιαφέρον, με τον καθένα να έχει δημιουργήσει το δικό του θρύλο στη γαστρονομική Αθήνα. Στο Drakoulis Dry & Raw του Κολωνακίου πήραμε μία πρώτη γεύση για το πώς ακριβώς μεταφράζεται η σύμπραξη του άκρως επιδραστικού σεφ και του αρτιζάνου των premium κοπών, στην ενδεχομένως πιο ηχηρή συνεργασία της σεζόν.
Αρχικά, είναι ο χώρος που σε ψαρώνει. Εύκολα θα μπορούσε να συνοδευτεί με μπόλικα εκκωφαντικά επίθετα: Από ατμοσφαιρικός και κοσμοπολίτικος μέχρι επιβλητικός και sexy.

Πίστεψέ με, τα υποστηρίζει όλα στο απόλυτο, τόσο στο ισόγειο όπου τα εντυπωσιακά ψυγεία με το κρέας αποτελούν το ιδανικό background για τα τραπέζια (μαζί με την open kitchen), όσο και -κυρίως- στο υπόγειο, σε ένα περιβάλλον μητροπολιτικής κομψότητας που διατηρεί μία σχεδόν speakeasy προσωπικότητα. Σε αυτό, το μάρμαρο, τα σκούρα χρώματα, οι δερμάτινοι καναπέδες και ο προσεκτικός φωτισμός λειτουργούν συνδυαστικά για ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το καθαρά πρακτικό κομμάτι, δηλαδή εκείνο του φαγητού, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το -κορυφαίας ποιότητας- κρέας. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Δημήτρης Κατριβέσης, έχει δημιουργήσει ένα μενού (με σταρ την περιορισμένης εκτροφής ιαπωνική ράτσα Matsusaka, που διαμορφώθηκε από τον σεφ αποκλειστικά γι' αυτό το κρέας) που προσεγγίζει εκλεπτυσμένα τις μεσογειακές γεύσεις σε αρμονική και ιδιαιτέρως νόστιμη συνύπαρξη με την ιαπωνική κουζίνα. Ασφαλώς, υπάρχει και η χρήση των καλύτερων κοπών κρεάτων από όλο τον κόσμο. Το άρωμα, η γεύση, η φρεσκάδα και φυσικά η ποιότητα έχουν εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, από την επιλογή δηλαδή του κρέατος από τη βιτρίνα μέχρι την "προσγείωσή" του στο τραπέζι σου.




Η κάρτα στο Drakoulis Dry & Raw περιλαμβάνει αρκετές επιλογές, για κάθε γούστο και budget. To καρπάτσιο με Charolais, yuzu ponzu και λάδι τρούφας, το θαυμάσιο Black Angus ταρτάρ με finger lime και kimchi ή το εντυπωσιακό μεδούλι με πιπεριά chipotle και μαύρο σκόρδο είναι σίγουρα ο ιδανικότερος τρόπος για να ξεκινήσεις ένα γεύμα εδώ. Προσοχή μόνο, μην ξεγελαστείς και επενδύσεις χωρίς αύριο στη λαχταριστή μαρμελάδα βοδινού που καταφθάνει μαζί με το ψωμί.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στο λουκάνικο πάπιας με πράσινο πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι που σερβίρεται με μουστάρδα μελιού, στην τραγανή πάπια με hoisin sauce αλλά και στο πιάτο-έκπληξη, που δεν είναι άλλο από το ψητό σε josper κουνουπίδι με κίτρινο κάρυ, τζίντζερ και ιαπωνική μουστάρδα. Περνώντας στα βαριά χαρτιά, κάθε πρόταση προέρχεται από τους κορυφαίους προμηθευτές κρέατος παγκοσμίως, με αποτέλεσμα στο Drakoulis Dry & Raw να έχει μία πραγματική dream team κοπών από Αυστραλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία αλλά και άλλες χώρες - όλες μαγειρεμένες φυσικά στην εντέλεια.

Το House Pepper Steak με γλασαρισμένα άγρια μανιτάρια και σάλτσα πιπεριού και το medium rare strip loin από αυστραλέζικο wagyu είναι κάποια από τα highlights. Συνοδεύονται από υψηλότατων προδιαγραφών sides όπως η κρέμα σπανάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και ο πουρές πατάτας με μαύρη τρούφα και καπνιστή παρμεζάνα.
Info
Σκουφά 52, Κολωνάκι
Τηλ. 210 3632400
www.drakoulis.gr
Διάβασε ακόμη για την (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη, την fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ The Y Project, τον πρέσβη της ελληνικής κουζίνας του σήμερα Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο και τη μητροπολιτική γοητεία του Explorer’s Bar Bistro.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα