Η ζυμωμένη με αγάπη κουζίνα του Ανδρέα Μαυρομμάτη

Ο βραβευμένος σεφ που έκανε τις γκουρμέ λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους.

Γράφει: Μάρω Παρασκευούδη 13 Μαρτίου 2020

Με πολλή δουλειά και αγάπη για τη μαγειρική, ο Ανδρέας Μαυρομμάτης κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο γαστρονομικό στοίχημα: να κάνει τις γκουρμέ λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους. Ο σεφ θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, χάρη στην εξαιρετικά δημιουργική εκδοχή της, που "σερβίρει” στους Γάλλους από το 1981, καταρρίπτοντας όλα τα κλισέ που την ακολουθούν.

Σήμερα, μαζί με τ' αδέλφια του Ευαγόρα και Διονύσιο είναι συνιδιοκτήτες της δημοφιλούς γαστρονομικής αλυσίδας "Maison Mavrommátis” με έδρα τη Γαλλία, που αριθμεί τέσσερα εστιατόρια στην "Πόλη του Φωτός”, ένα στην Κύπρο και εννέα delicatessen καταστήματα με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία. Η μεγαλύτερη αναγνώριση για τα τρία αδέλφια από την Κύπρο ήρθε στις 5 Μαρτίου 2018 όταν το "Le Mavromatis” πήρε το πρώτο αστέρι Michelin για ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, το οποίο συνεχίζει να διατηρεί.

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ψηφοφορία για τα Tasty Awards 2020​​​​​​​ παίρνει παράταση

Συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας έως και τον Μάιο στο tasty-guide.gr.

Πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο

Προσωρινά λουκέτα για ναούς της γεύσης, delivery μενού με αστέρια Michelin και fine dining drive-thru.