Η ζυμωμένη με αγάπη κουζίνα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Ο βραβευμένος σεφ που έκανε τις γκουρμέ λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους.
Με πολλή δουλειά και αγάπη για τη μαγειρική, ο Ανδρέας Μαυρομμάτης κατάφερε να κερδίσει ένα μεγάλο γαστρονομικό στοίχημα: να κάνει τις γκουρμέ λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους. Ο σεφ θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, χάρη στην εξαιρετικά δημιουργική εκδοχή της, που "σερβίρει” στους Γάλλους από το 1981, καταρρίπτοντας όλα τα κλισέ που την ακολουθούν.
Σήμερα, μαζί με τ' αδέλφια του Ευαγόρα και Διονύσιο είναι συνιδιοκτήτες της δημοφιλούς γαστρονομικής αλυσίδας "Maison Mavrommátis” με έδρα τη Γαλλία, που αριθμεί τέσσερα εστιατόρια στην "Πόλη του Φωτός”, ένα στην Κύπρο και εννέα delicatessen καταστήματα με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία. Η μεγαλύτερη αναγνώριση για τα τρία αδέλφια από την Κύπρο ήρθε στις 5 Μαρτίου 2018 όταν το "Le Mavromatis” πήρε το πρώτο αστέρι Michelin για ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, το οποίο συνεχίζει να διατηρεί.
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τα bakeries της Αθήνας που άλλαξαν τον φούρνο όπως τον ξέραμε
Η μυρωδιά της φρεσκοψημένης ζύμης έχει αρχίσει να αλλάζει στον χάρτη της Αθήνας. Μια νέα γενιά bakers μετατρέπει τον καθημερινό φούρνο της γειτονιάς σε σημείο συνάντησης για καλό ψωμί, γλυκά υψηλών προδιαγραφών ή ακόμη και πάρτι.
Aυτά τα εστιατόρια σερβίρουν τη νοστιμότερη ελληνική κουζίνα στην Αθήνα
Η γαλανόλευκη γεύση είναι βροντερά παρούσα στο προσκήνιο της αθηναϊκής γαστρονομίας, ανανεωμένη, ώριμη και βαθιά ουσιαστική, ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργία.
Σε αυτά τα εστιατόρια, η αθηναϊκή κουζίνα δεν φοβάται να πειραματιστεί
Οι σεφ της πόλης παίζουν με υλικά, τεχνικές και γαστρονομικές παραδόσεις χωρίς όρια. Η modern creative σκηνή της Αθήνας εξελίσσεται σε ένα ζωντανό εργαστήριο γεύσεων που γεννά ιδέες, τάσεις και εμπειρίες.
Tο πιο κινηματογραφικό εστιατόριο της Τήνου σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Μπορεί το καράβι να είναι μικρό, ο καπετάνιος του όμως είναι μεγάλος. Ο σεφ Αντώνης Ψάλτης, με στέρεες βάσεις, καθαρή ματιά και χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, καταθέτει τη δική του πρόταση πάνω στον γαστρονομικό πλούτο της Τήνου.
Τα 100 χειρότερα φαγητά στον κόσμο-Ποια ελληνικά πιάτα είναι στη λίστα
Το Taste Atlas παρουσίασε τη λίστα με τα 100 χειρότερα φαγητά του κόσμου, βασισμένη αποκλειστικά στις ψήφους των χρηστών. Κάποιες επιλογές προκαλούν απορίες.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΣτα high end εστιατόρια της Αθήνας δεν πας μόνο για το φαγητό
Τα μέρη στα οποία νιώθουν σαν στο σπίτι τους οι fans της υψηλής γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων εμπειριών.