O Massimo Bottura παρουσιάζει το Kitchen Quarantine

Το οικογενειακό cooking show του σπουδαίου Ιταλού σεφ στο Instagram θα μπορούσε να είναι το αντίδοτο στον κορονοϊό.

Τα περισσότερα εστιατόρια του πλανήτη έχουν κλείσει προσωρινά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με σεφ και ιδιοκτήτες να κάνουν το σωστό και να παραμένουν φυσικά σπίτι τους - εκτός ασφαλώς από όσους βρίσκονται μεν στα μαγαζιά τους αλλά εξυπηρετούν μόνο μέσω υπηρεσιών delivery και take away. 

O Massimo Bottura μαζί με την οικογένειά του έχουν περιοριστεί κατ΄οίκον, στο πλαίσιο της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την Ιταλία, αλλά δεν χάνει την επαφή με τους fans του, ειδικά με όσους τον ακολουθούν μέσω Instagram. Τις τελευταίες ημέρες ο δημοφιλής σεφ και ιδιοκτήτης του κορυφαίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα έχει εγκαινιάσει το Kitchen Quarantine, το Instagram show που παρουσιάζει μαζί με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Η ιδέα του project ανήκει στην κόρη του Bοttura, Alexa, η οποία μετά από δύο ημέρες καραντίνας είδε τον πατέρα της να μαγειρεύει στην κουζίνα και σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να έχει και ο υπόλοιπος κόσμος μία εικόνα αυτής της κατάστασης. Πρότεινε λοιπόν στον μπαμπά Massimo να μοιράζονται με τους followers του τα καθημερινά τους μαγειρέματα. Κάθε μέρα λοιπόν, στο λογαριασμό του Ιταλού μάγειρα ανεβαίνουν βίντεο με βασικό άξονα το φαγητό, στα οποία συμμετέχουν ακόμη η σύζυγος Lara και ο γιος Charlie, με την Alexa συνήθως να βιντεοσκοπεί. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ έκλεισε το Osteria Francescana στις 10 Μαρτίου αλλά θέλει να συνεχίσει να προσφέρει με τον τρόπο του, συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα που τρέχει και τα υπόλοιπα projects του, όπως το Food for Soul. Μένει να δούμε αν σε κάποιο από τα επόμενα βίντεό του θα παρουσιάσει και κάποια από τα πιο θρυλικά πιάτα του


Διάβασε ακόμη για τη γαστρονομική κληρονομιά του Michel Roux, το Airbnb των σεφ και τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας Nobu Matsuhisa.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας