H εστιατορική Dream Team της Αθήνας μαγειρεύει για γιατρούς και νοσηλευτές

Κορυφαίοι σεφ ετοιμάζουν τρεις φορές την εβδομάδα μερίδες φαγητού, οι οποίες παραδίδονται από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων σε νοσοκομεία.

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές νοσοκομείων αναφοράς για τον κορoνοϊό (Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παμμακάριστος, Σωτηρία) γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, καταξιωμένοι σεφ προετοιμάζουν τρεις φορές την εβδομάδα μερίδες φαγητού, οι οποίες παραδίδονται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων.

Στη δράση που ξεκίνησε πριν περίπου ένα μήνα και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, 18 σεφ με τις ομάδες τους, από 23 εστιατόρια προσθέτουν μερικές ποιοτικές στιγμές στην δύσκολη καθημερινότητά των ανθρώπων που δίνουν τη δύσκολη μάχη στα νοσοκομεία της πόλης.

"Στις πράξεις ουσίας, δήμος και επιχειρήσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις και τα αποθέματα αγάπης για να πετύχουμε τον κοινό στόχο. Να εκφράσουμε τον σεβασμό και την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους που αποτελούν την ασπίδα μας σε αυτήν την πανδημία. Ευχαριστώ όλες τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους, που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση και αποδείξαμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε όσους μας προσέχουν, όταν το κάνουμε μαζί" αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η λίστα με τους σεφ και τα εστιατόρια είναι η εξής:

  • Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος & Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής (Εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill & Travolta)
  • Έκτορας Μποτρίνι (Εστιατόρια Botrini's restaurant & Etrusco)
  • Γιάννης Λουκάκος (Εστιατόρια Ψωμί & Αλάτι, Alio & Buddha's Hand)
  • Χριστόφορος Πέσκιας (Εστιατόριο Balthazar)
  • Άρης Βεζενές (Εστιατόρια Vezene & Birdman)
  • Αλέξανδρος Τσιοτίνης (Εστιατόριο CTC Restaurant)
  • Λευτέρης Λαζάρου (Εστιατόρια Varoulko Restaurant & Varoulko Seaside)
  • Γιάννης Μπαξεβάνης (Εστιατόριο Ark)
  • Κυριακή Φωτοπούλου, Χρήστος-Μωχάμετ Ιμπραήμ & Κώστας Τσίγκας (Εστιατόρια By the glass, Cardinalle Athens & Boccanegra)
  • Νίκος Ρούσσος & Γεωργιάννα Χειλιαδάκη (Εστιατόρια Funky Gourmet, Opso & Pittabun)
  • Γιάννης Σαπουντζής (Εστιατόριο Sapou)
  • Γκίκας Ξενάκης (Εστιατόριο Aleria).

Από: thetoc.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος