
H εστιατορική Dream Team της Αθήνας μαγειρεύει για γιατρούς και νοσηλευτές
Κορυφαίοι σεφ ετοιμάζουν τρεις φορές την εβδομάδα μερίδες φαγητού, οι οποίες παραδίδονται από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων σε νοσοκομεία.

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές νοσοκομείων αναφοράς για τον κορoνοϊό (Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παμμακάριστος, Σωτηρία) γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, καταξιωμένοι σεφ προετοιμάζουν τρεις φορές την εβδομάδα μερίδες φαγητού, οι οποίες παραδίδονται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων.
Στη δράση που ξεκίνησε πριν περίπου ένα μήνα και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, 18 σεφ με τις ομάδες τους, από 23 εστιατόρια προσθέτουν μερικές ποιοτικές στιγμές στην δύσκολη καθημερινότητά των ανθρώπων που δίνουν τη δύσκολη μάχη στα νοσοκομεία της πόλης.
"Στις πράξεις ουσίας, δήμος και επιχειρήσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις και τα αποθέματα αγάπης για να πετύχουμε τον κοινό στόχο. Να εκφράσουμε τον σεβασμό και την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους που αποτελούν την ασπίδα μας σε αυτήν την πανδημία. Ευχαριστώ όλες τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους, που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση και αποδείξαμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε όσους μας προσέχουν, όταν το κάνουμε μαζί" αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Η λίστα με τους σεφ και τα εστιατόρια είναι η εξής:
- Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος & Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής (Εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill & Travolta)
- Έκτορας Μποτρίνι (Εστιατόρια Botrini's restaurant & Etrusco)
- Γιάννης Λουκάκος (Εστιατόρια Ψωμί & Αλάτι, Alio & Buddha's Hand)
- Χριστόφορος Πέσκιας (Εστιατόριο Balthazar)
- Άρης Βεζενές (Εστιατόρια Vezene & Birdman)
- Αλέξανδρος Τσιοτίνης (Εστιατόριο CTC Restaurant)
- Λευτέρης Λαζάρου (Εστιατόρια Varoulko Restaurant & Varoulko Seaside)
- Γιάννης Μπαξεβάνης (Εστιατόριο Ark)
- Κυριακή Φωτοπούλου, Χρήστος-Μωχάμετ Ιμπραήμ & Κώστας Τσίγκας (Εστιατόρια By the glass, Cardinalle Athens & Boccanegra)
- Νίκος Ρούσσος & Γεωργιάννα Χειλιαδάκη (Εστιατόρια Funky Gourmet, Opso & Pittabun)
- Γιάννης Σαπουντζής (Εστιατόριο Sapou)
- Γκίκας Ξενάκης (Εστιατόριο Aleria).
Από: thetoc.gr
Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα