
H εστιατορική Dream Team της Αθήνας μαγειρεύει για γιατρούς και νοσηλευτές
Κορυφαίοι σεφ ετοιμάζουν τρεις φορές την εβδομάδα μερίδες φαγητού, οι οποίες παραδίδονται από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων σε νοσοκομεία.

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές νοσοκομείων αναφοράς για τον κορoνοϊό (Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Παμμακάριστος, Σωτηρία) γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, καταξιωμένοι σεφ προετοιμάζουν τρεις φορές την εβδομάδα μερίδες φαγητού, οι οποίες παραδίδονται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων.
Στη δράση που ξεκίνησε πριν περίπου ένα μήνα και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, 18 σεφ με τις ομάδες τους, από 23 εστιατόρια προσθέτουν μερικές ποιοτικές στιγμές στην δύσκολη καθημερινότητά των ανθρώπων που δίνουν τη δύσκολη μάχη στα νοσοκομεία της πόλης.
"Στις πράξεις ουσίας, δήμος και επιχειρήσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις και τα αποθέματα αγάπης για να πετύχουμε τον κοινό στόχο. Να εκφράσουμε τον σεβασμό και την συμπαράστασή μας σε όλους εκείνους που αποτελούν την ασπίδα μας σε αυτήν την πανδημία. Ευχαριστώ όλες τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους, που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση και αποδείξαμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε όσους μας προσέχουν, όταν το κάνουμε μαζί" αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Η λίστα με τους σεφ και τα εστιατόρια είναι η εξής:
- Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος & Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής (Εστιατόρια Cookoovaya, Basegrill & Travolta)
- Έκτορας Μποτρίνι (Εστιατόρια Botrini's restaurant & Etrusco)
- Γιάννης Λουκάκος (Εστιατόρια Ψωμί & Αλάτι, Alio & Buddha's Hand)
- Χριστόφορος Πέσκιας (Εστιατόριο Balthazar)
- Άρης Βεζενές (Εστιατόρια Vezene & Birdman)
- Αλέξανδρος Τσιοτίνης (Εστιατόριο CTC Restaurant)
- Λευτέρης Λαζάρου (Εστιατόρια Varoulko Restaurant & Varoulko Seaside)
- Γιάννης Μπαξεβάνης (Εστιατόριο Ark)
- Κυριακή Φωτοπούλου, Χρήστος-Μωχάμετ Ιμπραήμ & Κώστας Τσίγκας (Εστιατόρια By the glass, Cardinalle Athens & Boccanegra)
- Νίκος Ρούσσος & Γεωργιάννα Χειλιαδάκη (Εστιατόρια Funky Gourmet, Opso & Pittabun)
- Γιάννης Σαπουντζής (Εστιατόριο Sapou)
- Γκίκας Ξενάκης (Εστιατόριο Aleria).
Από: thetoc.gr
Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα