Αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away

Κάποιες από τις νοστιμότερες επιλογές που μπορείς να τιμήσεις μέχρι να ανοίξουν και πάλι μπαρ και εστιατόρια.

Η 1η Ιουνίου -ίσως και λίγο νωρίτερα- θα είναι η ημερομηνία που τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα café της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης χώρας θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πριν από αυτό ωστόσο, πολλά από τα δημοφιλέστερα spots της πρωτεύουσας αποφάσισαν να αναθερμάνουν τη σχέση τους με το κοινό, παρέχοντας υπηρεσίες delivery και take away, που μέχρι πρότινος δεν διέθεταν.

Frater & Soror

Αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, το δημοφιλές spot της πλατείας Προσκόπων σερβίρει καφέ, φαγητό και ποτά εξ' αποστάσεως (τόσο τα φημισμένα του gin tonics όσο και άλλα cocktails), σε συνεργασία τόσο με την Wolt όσο και με το efood, ενώ μπορεί κάποιος να περάσει και για take away. Στη λίστα του για delivery ή take away υπάρχουν 14 πιάτα και σνακ, 1 side και δύο γλυκά - πέρα από τον καφέ και τα cocktails. 

Info: Αμύντα 6, Παγκράτι, τηλ. 210 7213720

Nice n' Easy και Frankie

DELIVERY FRANKIE ΚΑΙ NICE N EASY

Τα εστιατόρια της οικογένειας του ομίλου nice n easy τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στα βόρεια προάστια ήταν από τα πρώτα που έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ξεκινώντας υπηρεσίες delivery από τα μέσα Μαρτίου, θέλοντας να συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινό τους αρκετά από τα πεντανόστιμα πιάτα τους. Λαχταριστές πίτσες, ολόφρεσκα χειροποίητα ζυμαρικά, μεσογειακές και healthy oriented συνταγές καθώς και signature dishes έρχονται στο χώρο σου από τα Nice n' Easy σε Κολωνάκι και Κηφισιά και τα Frankie σε Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία. 

Info: Nice n' Easy: Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201 και Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014 / Frankie: Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 21 0364 7052 και Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 8003851

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

DELIVERY ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες είναι ένα από τα πιο αξιόλογα fish restaurants της Αθήνας, πλαισιώνοντας μάλιστα τα εξαιρετικά του πιάτα με μία μοναδική οπτική της πρωτεύουσας, δικαιολογώντας στο απόλυτο το όνομά του. Προφανώς και μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο δεν θα μπορείς να βρεθείς σε αυτό για να φας θαυμάσια, απολαμβάνοντας τη θέα. Μπορείς όμως να γευτείς τις θαλασσινές του γεύσεις στο χώρο σου, μέσω της υπηρεσίας delivery (Wolt) ή take away. Οι περιοχές που εξυπηρετεί κυρίως είναι οι Καρέας, Βύρωνας, Ηλιούπολη, Παγκράτι (και γενικότερα κέντρο μέχρι τον Ευαγγελισμό), Ζωγράφου, Αργυρούπολη, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Μετς κ.α.

Info: Παύλου Μελά 13, Καρέας, τηλ. 210 7640240

IT

DELIVERY IT KOLONAKI

Το γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου φημίζεται για ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας αλλά και για τη γενικότερη φιλοσοφία του, που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα πιάτα του. Πλέον, μπορείς να τα απολαύσεις και στο σπίτι ή το γραφείο τόσο μέσω delivery (Wolt και efood) όσο και take away. 

Info: Σκουφά 29, Κολωνάκι, τηλ. 210 3635773

Lollo's Atene

DELIVERY LOLLO'S

To Lollo’s, μετά την Αντίπαρο, απέκτησε μικρό αδερφάκι και στο Χαλάνδρι εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, φέρνοντας χειροποίητα ζυμαρικά, καλοφτιαγμένη πίτσα ή pinsa και όλες τις υπόλοιπες ιταλικές γεύσεις στην πρωτεύουσα. Πλέον, στις στέλνει και στο σπίτι μέσω της υπηρεσίας delivery (τόσο με Wolt όσο και με efood), ενώ για το take away παρέχεται 15% έκπτωση.

Info: Εθνικής Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801040

Baba Au Rum

DELIVERY BABA AU RUM

Ένα από τα πιο επιδραστικά και σημαντικότερα μπαρ της χώρας, κάτι που μαρτυρά άλλωστε και η επί χρόνια παρουσία του στη λίστα των World's 50 Best Bars, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να απολαύσει τα ποτά του στο σπίτι ή στο χώρο του, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με την Wolt. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής 9 cocktails, κυρίως από την κάρτα του αλλά και κλασικά, που έχουν προσαρμοστεί για παράδοση κατ' οίκον. Οι τιμές τους μάλιστα θα είναι διαμορφωμένες με βάση τα νέα δεδομένα. Εκτός από την υπηρεσία delivery, υπάρχει και η δυνατότητα του take away, όπου ο καθένας, μόνος ή με παρέα, θα μπορεί να προμηθευτεί από το Baba Au Rum το ποτό του (πάλι από τις 17.00 μέχρι τις 23.00) χωρίς ασφαλώς να μπορεί να παραμείνει σε κάθισμα του καταστήματος.

Info: Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ. 211 7109140

μe

DELIVERY ME KOLONAKI

To all day γευστικό spot του σεφ Ηλία στο Κολωνάκι που επικεντρώνεται στην υγιεινή διατροφή και τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας, προσφέροντας προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας, στέλνει πια τα νόστιμα σνακ, τις σαλάτες, τα κυρίως πιάτα και τα σάντουίτς του και στο χώρο σου μέσω της Wolt. Διαθέτει επίσης και υπηρεσία take away. 

Info: Καψάλη 10, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242588 


Διάβασε ακόμη για την πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau, γιατί όλοι φτιάχνουν ψωμί στην καραντίνα, τη νύχτα που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ και το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το ουίσκι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος