Το ξεχωριστό delivery του Massimo Bottura

Ο κορυφαίος Ιταλός σεφ εγκαινίασε την υπηρεσία delivery για το Franceschetta 58 και κάποια από τα πιο δημοφιλή πιάτα του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Μαΐου 2020

Ο Massimo Bottura αποτέλεσε έναν από τους γαστρονομικού διαδικτυακούς ήρωες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παρουσιάζοντας το Kitchen Quarantine. Ο περίφημος Ιταλός σεφ και restaurateur φαίνεται να εναρμονίζεται -κι αυτός- με τη νέα πραγματικότητα που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού και ξεκινά υπηρεσία delivery στο Franceschetta 58, ένα από τα εστιατόριά του στη Μόντενα.  

Μαζί με τον head chef Francesco Vincenzi δημιουργούν DIY meal kits τα οποία θα μπορεί κάποιος να παραγγείλει και στη συνέχεια να δημιουργήσει μόνος του κάποια από τα πιο διαβόητα πιάτα της ιταλικής εστιατορικής σκηνής - όλα από το μενού του Franceschetta 58. 

Προς το παρόν, εκείνο που εξελίσσεται σε best seller είναι το διάσημο Emilia Burger, με μπιφτέκι από χοιρινό και βόειο κιμά, μαγιονέζα με βαλσάμικο, πράσινη σαλάτα και παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης. Το ακολουθεί σε προτιμήσεις το γεμιστό κουνέλι με κρέμα πατάτας, σάλτσα Marsala και λάχανο. Αξίζει να αναφερθεί πως κανένα από τα πιάτα που είναι διαθέσιμα για παραγγελία δεν χρειάζεται περισσότερα από 10 λεπτά για να "στηθεί". Και σίγουρα πολύ λιγότερα για να φαγωθεί. 

Τα πακέτα καταφθάνουν στα σπίτια των Ιταλών μαζί με step-by-step οδηγίες, ενώ ο Vincenzi φροντίζει να ανεβάζει βίντεο με κατευθύνσεις για αυτά στους λογαριασμούς του στα social media, για όποιον χρειάζεται περαιτέρω καθοδήγηση. Τέλος, τα πιάτα είναι κοστολογημένα σε σαφώς πιο προσιτές τιμές που κυμαίνονται από €10-€16. To delivery θα επεκταθεί σύντομα και στο Μιλάνο, μέχρι τα μέσα Μαΐου.

 
Franceschetta58 at home - Emilia Burger

Amici modenesi, avete già provato il nuovo delivery in città? La nostra Franceschetta 58 ha pensato ad un menù da cucinare insieme a voi, da ordinare su Mymenu. In questo video Francesco vi fa vedere come è facile completare l’Emilia Burger con i nostri ingredienti. Pochi passaggi, qualche minuto di attesa e la vostra cena avrà tutto un altro sapore! We launched our first delivery menu with Franceschetta 58 and here is Francesco showing us some tips on how to use our ingredients. First you order the dish, then you just follow our instructions to put the ingredients together and finally… buon appetito! Delivery – Modena only, sorry guys!

Posted by Massimo Bottura - Osteria Francescana on Friday, April 3, 2020

Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας με delivery και take away, την πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau, γιατί όλοι έφτιαξαν ψωμί στην καραντίνα και πώς θα φτιάξεις σπιτικές τηγανητές πατάτες με τρία αστέρια Michelin.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας