Το ξεχωριστό delivery του Massimo Bottura

Ο κορυφαίος Ιταλός σεφ εγκαινίασε την υπηρεσία delivery για το Franceschetta 58 και κάποια από τα πιο δημοφιλή πιάτα του.

Ο Massimo Bottura αποτέλεσε έναν από τους γαστρονομικού διαδικτυακούς ήρωες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παρουσιάζοντας το Kitchen Quarantine. Ο περίφημος Ιταλός σεφ και restaurateur φαίνεται να εναρμονίζεται -κι αυτός- με τη νέα πραγματικότητα που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού και ξεκινά υπηρεσία delivery στο Franceschetta 58, ένα από τα εστιατόριά του στη Μόντενα.  

Μαζί με τον head chef Francesco Vincenzi δημιουργούν DIY meal kits τα οποία θα μπορεί κάποιος να παραγγείλει και στη συνέχεια να δημιουργήσει μόνος του κάποια από τα πιο διαβόητα πιάτα της ιταλικής εστιατορικής σκηνής - όλα από το μενού του Franceschetta 58. 

Προς το παρόν, εκείνο που εξελίσσεται σε best seller είναι το διάσημο Emilia Burger, με μπιφτέκι από χοιρινό και βόειο κιμά, μαγιονέζα με βαλσάμικο, πράσινη σαλάτα και παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης. Το ακολουθεί σε προτιμήσεις το γεμιστό κουνέλι με κρέμα πατάτας, σάλτσα Marsala και λάχανο. Αξίζει να αναφερθεί πως κανένα από τα πιάτα που είναι διαθέσιμα για παραγγελία δεν χρειάζεται περισσότερα από 10 λεπτά για να "στηθεί". Και σίγουρα πολύ λιγότερα για να φαγωθεί. 

Τα πακέτα καταφθάνουν στα σπίτια των Ιταλών μαζί με step-by-step οδηγίες, ενώ ο Vincenzi φροντίζει να ανεβάζει βίντεο με κατευθύνσεις για αυτά στους λογαριασμούς του στα social media, για όποιον χρειάζεται περαιτέρω καθοδήγηση. Τέλος, τα πιάτα είναι κοστολογημένα σε σαφώς πιο προσιτές τιμές που κυμαίνονται από €10-€16. To delivery θα επεκταθεί σύντομα και στο Μιλάνο, μέχρι τα μέσα Μαΐου.

 
Franceschetta58 at home - Emilia Burger

Amici modenesi, avete già provato il nuovo delivery in città? La nostra Franceschetta 58 ha pensato ad un menù da cucinare insieme a voi, da ordinare su Mymenu. In questo video Francesco vi fa vedere come è facile completare l’Emilia Burger con i nostri ingredienti. Pochi passaggi, qualche minuto di attesa e la vostra cena avrà tutto un altro sapore! We launched our first delivery menu with Franceschetta 58 and here is Francesco showing us some tips on how to use our ingredients. First you order the dish, then you just follow our instructions to put the ingredients together and finally… buon appetito! Delivery – Modena only, sorry guys!

Posted by Massimo Bottura - Osteria Francescana on Friday, April 3, 2020

Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας με delivery και take away, την πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau, γιατί όλοι έφτιαξαν ψωμί στην καραντίνα και πώς θα φτιάξεις σπιτικές τηγανητές πατάτες με τρία αστέρια Michelin.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας