
Κι αν το χάρτινο κουτί βλάπτει σοβαρά την υγεία της πίτσας;
Μετά τα χάρτινα καλαμάκια, όλα περνούν από το μυαλό μας.
Σε σχέση με τη δεκαετία του '60, τόσο η τέχνη της μαγειρικής όσο και εκείνη της μάσας έχουν αλλάξει άρδην. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουν μεταμορφωθεί οι ίδιοι οι τρόποι που μαγειρεύουμε και τρώμε αλλά πως η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε ένα γεύμα -είτε από την αρχή, είτε απλώς για να ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το junk food της αρεσκείας μας που έχουμε αγοράσει μέσω ενός delivery app- έχει εξελιχθεί μέσα στις δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένα αντικείμενο που σχετίζεται με το φαγητό το οποίο έχει μείνει ίδιο: Το χάρτινο κουτί με το οποίο έρχεται στο σπίτι μας η πίτσα που παραγγέλνουμε απ' έξω. Κι εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Για καλό είναι αυτό ή μήπως για κακό;
Η σωστή απάντηση
Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα The Atlantic, το χάρτινο κουτί κάνει κακό στην πίτσα. Τελεία και παύλα. Καταρχήν, δεν τη διατηρεί φρέσκια, κάτι το σοκαριστικό δεδομένου του ότι υποτίθεται πως γι' αυτή τη δουλειά φτιάχτηκε.
Για όλα υπεύθυνος είναι ο ατμός. Αν αρχίσει να φεύγει πολύς από το κουτί, η πίτσα παγώνει, αν εγκλωβιστεί εντός του τότε η πίτσα υγραίνεται και γίνεται μπλιαχ.
Για την ιστορία, το πρώτο κουτί πίτσας δημιουργήθηκε από την Domino’s το 1966 και έκτοτε δεν έχει εκσυγχρονιστεί καθόλου, κάτι το περίεργο αν και η εξήγηση του φαινομένου είναι λογική, καθώς έχει να κάνει με το πιο υψηλό κόστος των υπαρχουσών εναλλακτικών.
Αναμένουμε, λοιπόν, τους τολμηρούς επιχειρηματίες να πάρουν το ρίσκο και να οδηγήσουν το delivery της πίτσας στο επόμενο, πιο γευστικό επίπεδο, που θα μας παραδίδει σπίτι μας το αγαπημένο μας φαγητό φρέσκο, ζεστό και γευστικό σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο ή τον ξυλόφουρνο.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα