Οι Fixers -Coffee Makers & Bakers- στο Παγκράτι, σου φτιάχνουν τη διάθεση

Βρεθήκαμε στο grand opening του νέου hot spot του κέντρου και ιδού οι εντυπώσεις μας.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 02 Φεβρουαρίου 2023

Δύσκολο στην εποχή της απόλυτης ποικιλίας και του ανταγωνισμού, να γίνει ένα μαγαζί στέκι σου. Ακριβώς αυτήν την κουβέντα είχα στο τηλέφωνο λίγο προτού επισκεφθώ το ολοκαίνουργιο στέκι των Fixers, όπου πήγα για να τσεκάρω ιδίοις όμμασι αν υπάρχει αυτή η προοπτική. Μεταξύ μας ειλικρίνεια: Έχουμε συναντήσει στο δρόμο μας πολλές φιλόδοξες και πολυδιαφημισμένες προσπάθειες που όμως, δεν άξιζαν τον ελεύθερο χρόνο μας. Μεγαλώνοντας επίσης, δεν ξεβολευόμαστε από τα συνηθισμένα, αλλά αγαπημένα και δοκιμασμένα. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, επειδή η φήμη προηγήθηκε του ονόματος -έφτασε στα αυτιά μου από στόμα σε στόμα- βρέθηκα το πρωί του Σαββάτου να οδεύω προς το Παγκράτι. 

Οι Fixers -Coffee Makers & Bakers- στο Παγκράτι, σου φτιάχνουν τη διάθεση

Τι περιλαμβάνουν τα δικά μου κουτάκια για να είμαι ευχαριστημένη; Καταρχάς, ένα ευχάριστο περιβάλλον που θα με κάνει να αισθανθώ άνετα για να χαλαρώσω ή ακόμη και να δουλέψω remotely. Check πρώτο: Ο χώρος είναι σύγχρονος, αλλά αρκούντως ζεστός και φωτεινός, αυτές ήταν άλλωστε και οι οδηγίες που έλαβε η διεθνώς αναγνωρισμένη αρχιτέκτονας Αφροδίτη Κρασσά για το παρθενικό της πρότζεκτ στην Ελλάδα. Οι αποχρώσεις είναι γήινες, ενώ στην οροφή υπάρχουν τοποθετημένοι καθρέφτες ώστε να έχεις εικόνα του τι παίζει στο παρασκευαστήριο του μαγαζιού που είναι στο πατάρι.

Fixers

Ναι, ό,τι παραγγείλεις, φτιάχνεται από την Έμμα που ζυμώνει και ψήνει καθημερινά σα να μην υπάρχει αύριο όλα όσα υπάρχουν στον κατάλογο. Δε χωράει αμφισβήτηση, την είδα με τα μάτια μου, αφού ανέβηκα για λίγο επάνω -τα καλά του επαγγέλματος- και ανταλλάξαμε δυο κουβέντες όσο ετοίμαζε τα τσέρκια για τα λαχταριστά, αφράτα rolls με ζύμη brioche που "φεύγουν" αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο. 

Fixers

Rolls είπα ε; Check δεύτερο. Λάτρεψα αυτά με τη γέμιση σπανακόπιτας, αλλά και εκείνα με τη γέμιση κανέλας. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά, αλμυρά και γλυκά, που αποκλείεται να μην αποκτήσεις το δικό σου αγαπημένο. Γενικά η φιλοσοφία του Χρήστου, του Αρτέμη, του Τάσου, του Γιώργου, της Μαρίας και του Παύλου, των Serial Fixers δηλαδή, είναι το χειροποίητο που συναγωνίζεται στα ίσια το σπιτικό.

Fixers

Θέλουν είτε να κάνεις τον χώρο τους δεύτερο σπίτι σου, είτε να παίρνεις μαζί σου, τις γεύσεις τους στο σπίτι σου. Πέρα από τα αρτοσκευάσματα, τα σάντουιτς και τα cookies, δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάτι που δεν προσφέρουν οι Fixers για να ευχαριστηθεί κανείς το πρωινό, το brunch ή το lunch break του.

Fixers

Έχουν φιξάρει με τέτοιο τρόπο το μενού τους ώστε να υπάρχουν όλα τα πιάτα που αναζητάς και βαριέσαι να φτιάχνεις ο ίδιος, ακόμη κι αν προσέχεις τη διατροφή σου. Θα βρεις δηλαδή από pancakes και flan καραμέλας με καραμελωμένη σφολιάτα και βουτυρένια κρέμα καραμέλας, μέχρι ομελέτα με ασπράδια, yogurt bowls και διάφορες πεντανόστιμες veggie και vegan επιλογές. 

Ανορθόδοξο, το ξέρω, αλλά τελευταίο, άφησα επίτηδες τον καφέ, το απόλυτο βαρόμετρο για μένα. Check τρίτο και βασικότερο: Για τη δική μου γεύση, που δε συμπαθεί την υψηλή οξύτητα, ο αρωματικός espresso blend από 100% Arabica κόκκους από τρεις επιλεγμένες περιοχές της Βραζιλίας που ετοιμάζουν οι Fixers, είναι ιδανικός.

Fixers

Εσύ, αν δεν είσαι πρωινός τύπος, μπορείς να πας εκεί για after work drinks, αφού οι Fixers έχουν φροντίσει και γι' αυτό. Ο κατάλογός τους τιμά τον ελληνικό αμπελώνα, διαθέτει επίσης μπύρες, ποτά και απεριτίβο που μπορείς να συνοδέψεις με ένα σωρό ταιριαστές, λαχταριστές επιλογές με πρώτη και καλύτερη την pinsa, το μοντέλο που εννοείται ότι φωτογράφισα για να στο δείξω. 

fixers

Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό από τα παραπάνω, προφανώς και θα επισκεφτώ και πάλι τους Fixers.. Δικαιώνουν το όνομά τους, το μόνο σίγουρο. 


Fixers
Βρυάξιδος 2, Παγκράτι
www.fixerscoffee.com
Instagram: @fixerscoffee
Facebook: Fixers Coffee
#FixersCoffee #CoffeeMakersAndBakers #FixersCoffeePagrati #SerialFixers

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος