Οι Fixers -Coffee Makers & Bakers- στο Παγκράτι, σου φτιάχνουν τη διάθεση
Βρεθήκαμε στο grand opening του νέου hot spot του κέντρου και ιδού οι εντυπώσεις μας.
Δύσκολο στην εποχή της απόλυτης ποικιλίας και του ανταγωνισμού, να γίνει ένα μαγαζί στέκι σου. Ακριβώς αυτήν την κουβέντα είχα στο τηλέφωνο λίγο προτού επισκεφθώ το ολοκαίνουργιο στέκι των Fixers, όπου πήγα για να τσεκάρω ιδίοις όμμασι αν υπάρχει αυτή η προοπτική. Μεταξύ μας ειλικρίνεια: Έχουμε συναντήσει στο δρόμο μας πολλές φιλόδοξες και πολυδιαφημισμένες προσπάθειες που όμως, δεν άξιζαν τον ελεύθερο χρόνο μας. Μεγαλώνοντας επίσης, δεν ξεβολευόμαστε από τα συνηθισμένα, αλλά αγαπημένα και δοκιμασμένα. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, επειδή η φήμη προηγήθηκε του ονόματος -έφτασε στα αυτιά μου από στόμα σε στόμα- βρέθηκα το πρωί του Σαββάτου να οδεύω προς το Παγκράτι.

Τι περιλαμβάνουν τα δικά μου κουτάκια για να είμαι ευχαριστημένη; Καταρχάς, ένα ευχάριστο περιβάλλον που θα με κάνει να αισθανθώ άνετα για να χαλαρώσω ή ακόμη και να δουλέψω remotely. Check πρώτο: Ο χώρος είναι σύγχρονος, αλλά αρκούντως ζεστός και φωτεινός, αυτές ήταν άλλωστε και οι οδηγίες που έλαβε η διεθνώς αναγνωρισμένη αρχιτέκτονας Αφροδίτη Κρασσά για το παρθενικό της πρότζεκτ στην Ελλάδα. Οι αποχρώσεις είναι γήινες, ενώ στην οροφή υπάρχουν τοποθετημένοι καθρέφτες ώστε να έχεις εικόνα του τι παίζει στο παρασκευαστήριο του μαγαζιού που είναι στο πατάρι.

Ναι, ό,τι παραγγείλεις, φτιάχνεται από την Έμμα που ζυμώνει και ψήνει καθημερινά σα να μην υπάρχει αύριο όλα όσα υπάρχουν στον κατάλογο. Δε χωράει αμφισβήτηση, την είδα με τα μάτια μου, αφού ανέβηκα για λίγο επάνω -τα καλά του επαγγέλματος- και ανταλλάξαμε δυο κουβέντες όσο ετοίμαζε τα τσέρκια για τα λαχταριστά, αφράτα rolls με ζύμη brioche που "φεύγουν" αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.

Rolls είπα ε; Check δεύτερο. Λάτρεψα αυτά με τη γέμιση σπανακόπιτας, αλλά και εκείνα με τη γέμιση κανέλας. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά, αλμυρά και γλυκά, που αποκλείεται να μην αποκτήσεις το δικό σου αγαπημένο. Γενικά η φιλοσοφία του Χρήστου, του Αρτέμη, του Τάσου, του Γιώργου, της Μαρίας και του Παύλου, των Serial Fixers δηλαδή, είναι το χειροποίητο που συναγωνίζεται στα ίσια το σπιτικό.

Θέλουν είτε να κάνεις τον χώρο τους δεύτερο σπίτι σου, είτε να παίρνεις μαζί σου, τις γεύσεις τους στο σπίτι σου. Πέρα από τα αρτοσκευάσματα, τα σάντουιτς και τα cookies, δυσκολεύομαι να σκεφτώ κάτι που δεν προσφέρουν οι Fixers για να ευχαριστηθεί κανείς το πρωινό, το brunch ή το lunch break του.

Έχουν φιξάρει με τέτοιο τρόπο το μενού τους ώστε να υπάρχουν όλα τα πιάτα που αναζητάς και βαριέσαι να φτιάχνεις ο ίδιος, ακόμη κι αν προσέχεις τη διατροφή σου. Θα βρεις δηλαδή από pancakes και flan καραμέλας με καραμελωμένη σφολιάτα και βουτυρένια κρέμα καραμέλας, μέχρι ομελέτα με ασπράδια, yogurt bowls και διάφορες πεντανόστιμες veggie και vegan επιλογές.
Ανορθόδοξο, το ξέρω, αλλά τελευταίο, άφησα επίτηδες τον καφέ, το απόλυτο βαρόμετρο για μένα. Check τρίτο και βασικότερο: Για τη δική μου γεύση, που δε συμπαθεί την υψηλή οξύτητα, ο αρωματικός espresso blend από 100% Arabica κόκκους από τρεις επιλεγμένες περιοχές της Βραζιλίας που ετοιμάζουν οι Fixers, είναι ιδανικός.

Εσύ, αν δεν είσαι πρωινός τύπος, μπορείς να πας εκεί για after work drinks, αφού οι Fixers έχουν φροντίσει και γι' αυτό. Ο κατάλογός τους τιμά τον ελληνικό αμπελώνα, διαθέτει επίσης μπύρες, ποτά και απεριτίβο που μπορείς να συνοδέψεις με ένα σωρό ταιριαστές, λαχταριστές επιλογές με πρώτη και καλύτερη την pinsa, το μοντέλο που εννοείται ότι φωτογράφισα για να στο δείξω.

Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό από τα παραπάνω, προφανώς και θα επισκεφτώ και πάλι τους Fixers.. Δικαιώνουν το όνομά τους, το μόνο σίγουρο.
Fixers
Βρυάξιδος 2, Παγκράτι
www.fixerscoffee.com
Instagram: @fixerscoffee
Facebook: Fixers Coffee
#FixersCoffee #CoffeeMakersAndBakers #FixersCoffeePagrati #SerialFixers
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα