Τι πρέπει να κάνεις για να είναι υγιεινές οι τηγανητές πατάτες στο air fryer
Και δεν αναφερόμαστε στο πόσο λάδι (δεν) πρέπει να βάλεις ούτε στις θερμίδες.
Τα air fryers έγιναν -πολύ γρήγορα- βασικό στοιχείο στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο, καθώς πολλοί αγαπούν την ευκολία και την ενεργειακή τους απόδοση, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φούρνους. Με ταχύτερους χρόνους μαγειρέματος και πιο τραγανό αποτέλεσμα, οι συσκευές αυτές έχουν τραβήξει την προσοχή τόσο αυτών που λατρεύουν ή βαριούνται τη μαγειρική, όσο και αυτών που ψάχνουν τον πιο αποδοτικό τρόπο για να ετοιμάζουν τα γεύματά τους.
Πιθανοί κίνδυνοι
Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε μερικά βασικά πράγματα προτού χρησιμοποιήσουμε air fryer. Οι ειδικοί προειδοποιούν κατά της χρήσης των φριτέζας αέρα για ορισμένα τρόφιμα, ιδίως για τις συνταγές που συμπεριλαμβάνουν πατάτες και άλλα αμυλούχα τρόφιμα, καθώς ενδέχεται να εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια, όταν εκτίθενται στην έντονη θερμότητα που παράγει η συσκευή.
Σύμφωνα με κάποιες έρευνες (δεν υπάρχουν ακόμη σαφή δεδομένα), λέγεται πως παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα σε ακρυλαμίδιο σε σχέση με συμβατικές μεθόδους μαγειρικής. Πρόκειται για μια οργανική ένωση, που σχηματίζεται όταν το τρόφιμο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και κυρίως σε άμυλο και υπόκειται σε θερμική επεξεργασία, όπως τηγάνισμα ή ψήσιμο σε θερμοκρασία άνω των 140 βαθμών C. Ένας τρόπος για να μειωθεί η ποσότητα του ακρυλαμιδίου είναι να μουλιάσει κάποιος τις πατάτες (ή οποιοδήποτε αμυλούχο τρόφιμο) σε νερό για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, για να γίνουν τραγανές οι πατάτες, πρέπει να τις στεγνώσεις πλήρως με χαρτί, προτού τις τοποθετήσεις στο air fryer.
Το θέμα της ενέργειας
Επιπλέον, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο ζήτημα σχετικά με τη συνεχή κατανάλωση ενέργειας του air fryer, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται ενεργά. Πολλοί χρήστες αφήνουν τις συσκευές τους στην πρίζα για εύκολη πρόσβαση, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτή η πρακτική συμβάλλει στην άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, έστω κι αν είναι ελάχιστη.
Η απόφαση να διατηρείται η συσκευή στην πρίζα ή να αποσυνδέεται όταν δε χρησιμοποιείται, μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις και τους περιορισμούς χώρου. Ωστόσο, η εξεύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ της προσβασιμότητας και της υπεύθυνης χρήσης ενέργειας είναι το κλειδί.
Υιοθετώντας προσεκτικές πρακτικές, όπως η αποσύνδεση του air fryer, όταν δεν χρησιμοποιείται, και η προσοχή σε ορισμένα τρόφιμα, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του air fryer, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους σχετικούς κινδύνους.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.
