Εντοπίζοντας το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα

Φυσικό παγωτό σε πρωτότυπους συνδυασμούς, προσοχή στα υλικά και άφθονο μεράκι και φαντασία ανεβάζουν επίπεδο στα παγωτατζίδικα της πόλης.

Γράφει: Esquire Editors 06 Ιουλίου 2024

Το παγωτό έχει γίνει πλέον και στην Αθήνα σοβαρή υπόθεση με γνωστά brands και μικρές προσωπικές εταιρείες να ψάχνουν τα υλικά και τις παρασκευές τους και να επιστρατεύουν όλη τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους με στόχο να μας προσφέρουν υπέροχο, φυσικό παγωτό σε αγαπημένους και πρωτότυπους συνδυασμούς. Με επώνυμο γάλα, vegan, με φρέσκα φρούτα και ψαγμένα υλικά από εκλεκτούς παραγωγούς, σε χώρους μικρούς ή μεγάλους που ακτινοβολούν μεράκι, φροντίδα και ευαισθησία, τα παγωτατζίδικα και οι διευθύνσεις για καλό παγωτό που ακολουθούν μας κρατούν την πλέον δροσερή παρέα το φετινό καλοκαίρι - και όχι μόνο! 

Στον "Άραξο" το παγωτό από φρέσκο γάλα ημέρας είναι μια κατηγορία από μόνο του

Ένα λαχταριστό παγωτό πάντα ήταν, και θα είναι, η καλύτερη παρέα για το καλοκαίρι. Ωστόσο πριν και πάνω από όλα έρχεται το γάλα. Κάτι που γνωρίζει και τιμά η ταλαντούχα ομάδα του "Άραξος", μιας οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε το 1987 στον Άραξο Αχαΐας και αποφάσισε το 2011 να στραφεί στο γιαούρτι και τα επιδόρπια, εξυπηρετώντας ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα εστίασης. Δεύτερης γενιάς γαλακτοκόµος, ο Νίκος Πετρόπουλος αποφάσισε να εξελίξει την παραγωγή γαλακτοκομίας και να ανοίξει ένα κατάστημα στα Εξάρχεια, αλλά και ένα ακόμα που ανοίγει τώρα στα Βριλήσσια. Στο σταυροδρόμι της παράδοσης με το σήμερα, απέδειξε πως χωράνε οι τσαντίλες που κρέμονται στο ψυγείο αλλά και οι απίθανες γεύσεις παγωτού από ολοφρεσκο γάλα ημέρας. 

Η συνέχεια στο Athinorama

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα