Πώς θα τρως μεσημεριανό στο γραφείο σαν κύριος

Το φαγητό στο χώρο εργασίας καμμιά φορά είναι ενοχλητικό. Κάν΄ το όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 08 Νοεμβρίου 2018

Σύμφωνα με το savoir vivre, δεν είναι o ενδεδειγμένος τρόπος για το βασικό γεύμα της ημέρας. Όμως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταναλώνουμε μεσημεριανό στο γραφείο, είτε επειδή δεν μας περισσεύουν χρήματα για να γευματίζουμε καθημερινά σε κάποιο εστιατόριο, είτε γιατί δεν προλαβαίνουμε να σηκώσουμε κεφάλι από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Για να διατηρήσεις τα πράγματα σε μια όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή οδό, έχουμε κάποιες συμβουλές για σένα.

Κάν’ το με περισσότερη κοσμιότητα

Σχεδόν σε όλα τα γραφεία του πλανήτη, το μεσημεριανό καταναλώνεται είτε κατόπιν παραγγελίας είτε από σπιτικά ταπεράκια. Σε κάθε περίπτωση, οφείλεις να προσέχεις πόσο θόρυβο προκαλείς, είτε ανοίγοντας καπάκια, ξετυλίγοντας αλουμινόχαρτα και σκίζοντας χάρτινα κουτιά, είτε μασώντας σαν πεινασμένος λύκος. Επίσης, φρόντιζε να μαζεύεις τα σκουπίδια σου και να καθαρίζεις όπου έχεις λερώσει αφού τελειώσεις το γεύμα σου.

Πώς θα τρως μεσημεριανό στο γραφείο σαν κύριος

Κράτα τις μυρωδιές υπό έλεγχο

Ο τόνος, ο σολομός, το μπρόκολο, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και σκόρδα, αλλά και κάθε άλλου είδους τροφή που έχει μαγειρευτεί κάποιες ώρες πριν, αποπνέουν μια άσχημη μυρωδιά στους τριγύρω, οι οποίοι, πιθανώς, να έχουν και εντελώς διαφορετικά γούστα γεύσης με σένα. Εάν αποφασίσεις να φας κάτι που μυρίζει περίεργα (για τους άλλους), προσπάθησε να ανοίξεις τα τάπερ σου κάπου λίγο πιο απομονωμένα και αφού τελειώσεις, κλείσε καλά τις συσκευασίες και βάλ’ τες βαθιά μέσα στην τσάντα σου.

Κράτα τα γευστικά σχόλια για τον εαυτό σου

Την ώρα που τρως δεν χρειάζεται να διαφημίζεις τις γεύσεις του πιάτου σου, ούτε να κρίνεις τις τροφές των διπλανών. Αν θέλεις να γίνεις περισσότερο κοινωνικός και φιλικός κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού στο γραφείο, προτιμότερο είναι να κάνεις φιλοφρονήσεις για το μαγειρεμένο γεύμα κάποιου συναδέλφου και να τον ρωτήσεις για τη συνταγή, ακόμη και αν δεν επιθυμείς να την φτιάξεις με τίποτε. Το καλύτερο απ’ όλα; Αφοσιώσου αποκλειστικά στο φαγητό σου. Όταν τρώμε δε μιλάμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ

Η κουζίνα είναι δημόσιος χώρος

Το μικρό καμαράκι που συνήθως διατίθεται για την προπαρασκευή φαγητών δεν είναι η κουζίνα του σπιτιού σου. Αν έχεις μάθει στο χάος, εδώ θα μάθεις να αφήνεις τα πάντα όσο καθαρά τα βρήκες -και ακόμη καθαρότερα.

Το ψυγείο είναι κοινόχρηστο

Οι κανόνες του κοινού ψυγείου στο γραφείο είναι οι εξής: α) δεν πιάνεις όλα τα ράφια με τεράστια τάπερ, β) δεν αφήνεις ανοιχτές συσκευασίες, γ) ό,τι λερώσεις το καθαρίζεις αυτόματα και δ) δεν αφήνεις τίποτε δικό σου εκεί μέσα φεύγοντας.

Γίνε η ψυχή του μεσημεριανού στο γραφείο

Μια φορά τη βδομάδα γίνε ο παραγγελιοδόχος όλων των συναδέλφων (ακόμη και εκείνοι που έχουν φέρει από το σπίτι νερόβραστο αρακά, μπορεί να θελήσουν μια μερίδα spring rolls για συνοδεία). Μια φορά στις δεκαπέντε, κέρασε τον κόσμο από το επιδόρπιο που έφτιαξε η μαμά ή η σύντροφός σου. Μια φορά το μήνα, βγείτε για φαγητό με όλη την ομάδα. Όλα τα παραπάνω λειτουργούν υπέρ σου, μιας και θα σε αναδείξουν ως τον πιο αξιοπρεπή κύριο και συνάδελφο της εταιρείας.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας