Το Bagelrito έχει την απόλυτη προσοχή μας

Το κράμα bagel και burrito φλερτάρει με τις πιο foodporn ορέξεις μας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Φεβρουαρίου 2020

Από τη μία, τo bagel: Το έδεσμα που ξεκίνησε από την εβραϊκή κοινότητα της Κρακοβίας του 17ου αιώνα και εξελίχθηκε σε σύμβολο της γαστρονομικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Από την άλλη, το burrito: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της μεξικάνικης κουζίνας και ίσως το πιο δημοφιλές street food της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Κάποιοι, σκέφτηκαν πως ένα mix των δύο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αντικείμενου πόθου των απανταχού foodies. Και το έκαναν. Συγκεκριμένα, η αμερικανική αλυσίδα Einstein Bros (που ειδικεύεται στον καφέ και τα bagels) πήγε την cross-cultural comfort γαστρονομία σε ένα άλλο επίπεδο, παρουσιάζοντας το Bagelrito. Τι είναι αυτό; Μία ζυμαρένια τορτίγια (που θυμίζει τη ζύμη του bagel, στο ιδανικό ψήσιμο) γεμισμένη με δύο αυγά, χοντροκομμένο μπέικον, λουκάνικο γαλοπούλας, hash browns, salsa και πράσινο τσίλι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Einstein Bros Bagels (@einsteinbros) on

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το Bagelrito "σερβίρεται στο ιδανικό μέγεθος, έχει υπέροχη γεύση και μπορεί να κρατηθεί εύκολα. Κοινώς, είναι big, bold and easy to hold". Η εν λόγω ενέργεια μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς σύμφωνα με έρευνες τα burritos σαν πρωινό γίνονται κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Einstein Bros παρουσιάζει ένα έδεσμα που τραβά την προσοχή. Πίσω στο 2017 είχε λανσάρει ένα bagel με 32 mg καφεΐνης ενώ τον Μάιο του 2018 είχε κυκλοφορήσει το πληθωρικό Mac & Cheese Bagel, που είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Einstein Bros Bagels (@einsteinbros) on


Διάβασε ακόμη για το Airbnb των σεφ, τον βασιλιά του αργεντίνικου street food choripán, την αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες και την μάλλον καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα