Το Bagelrito έχει την απόλυτη προσοχή μας
Το κράμα bagel και burrito φλερτάρει με τις πιο foodporn ορέξεις μας.
Από τη μία, τo bagel: Το έδεσμα που ξεκίνησε από την εβραϊκή κοινότητα της Κρακοβίας του 17ου αιώνα και εξελίχθηκε σε σύμβολο της γαστρονομικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Από την άλλη, το burrito: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της μεξικάνικης κουζίνας και ίσως το πιο δημοφιλές street food της χώρας της κεντρικής Αμερικής.
Κάποιοι, σκέφτηκαν πως ένα mix των δύο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αντικείμενου πόθου των απανταχού foodies. Και το έκαναν. Συγκεκριμένα, η αμερικανική αλυσίδα Einstein Bros (που ειδικεύεται στον καφέ και τα bagels) πήγε την cross-cultural comfort γαστρονομία σε ένα άλλο επίπεδο, παρουσιάζοντας το Bagelrito. Τι είναι αυτό; Μία ζυμαρένια τορτίγια (που θυμίζει τη ζύμη του bagel, στο ιδανικό ψήσιμο) γεμισμένη με δύο αυγά, χοντροκομμένο μπέικον, λουκάνικο γαλοπούλας, hash browns, salsa και πράσινο τσίλι.
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το Bagelrito "σερβίρεται στο ιδανικό μέγεθος, έχει υπέροχη γεύση και μπορεί να κρατηθεί εύκολα. Κοινώς, είναι big, bold and easy to hold". Η εν λόγω ενέργεια μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς σύμφωνα με έρευνες τα burritos σαν πρωινό γίνονται κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Einstein Bros παρουσιάζει ένα έδεσμα που τραβά την προσοχή. Πίσω στο 2017 είχε λανσάρει ένα bagel με 32 mg καφεΐνης ενώ τον Μάιο του 2018 είχε κυκλοφορήσει το πληθωρικό Mac & Cheese Bagel, που είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι.
Διάβασε ακόμη για το Airbnb των σεφ, τον βασιλιά του αργεντίνικου street food choripán, την αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες και την μάλλον καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας