Όχι μόνο πίτσα, αλλά και σπαγγέτι Margherita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη μακαρονάδα.

Γράφει: Tasty-guide.gr 18 Δεκεμβρίου 2021

Ο ταπεινός πρόγονος της πίτσας, ήταν μια πίτα με λίγο λαρδί και εμφανίστηκε αρχικά ως ένας φθηνός, εύκολος και γρήγορος τρόπος να μπορέσουν να χορταίνουν οι φτωχοί στη νότια Ιταλία του 19ου αιώνα. Πλέον, η λέξη pizza είναι από τους πιο γνωστούς γαστρονομικούς όρους παγκοσμίως και η Margherita η πιο απλή εκδοχή της, που συνδυάζει απλότητα και γεύση.

Ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικός ωστόσο μπορούν κάλλιστα να μεταφερθούν και σε μακαρονάδα. 

Η συνέχεια στο tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας