Ποιο αρνί και ποιο κατσίκι; Το Πάσχα θέλει μπάρμπεκιου

Οι συνταγές της ψησταριάς που χτυπάνε κορυφή και περνάνε τη γεύση σε επίπεδο στρατόσφαιρας.

Γράφει: Esquire Editors 23 Απριλίου 2022

Αν για κάτι πρέπει να ευχαριστούμε γαστριμαργικά τους Αμερικανούς δεν είναι το χάμπουργκερ, αλλά επειδή ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη στο BBQ. Ο κάθε λαός από αυτούς που συνθέτουν τον πληθυσμό των ΗΠΑ, πρόσθεσε και τη δική του πινελιά, τόσο στα είδη κρέατος που ψήνονται, όσο και στα αρωματικά και τα μίγματα μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται. Σας παρουσιάζουμε τρεις κορυφαίες συνταγές από τον αμερικανικό νότο, που όσο να 'ναι χρειάζονται μια μικρή εμπειρία εάν αποφασίσετε να τις αποτολμήσετε.

Ο κοινός τόπος τους είναι η σπιτική επάλειψη που απαιτούν και οι τρεις (αλλά και οτιδήποτε άλλο ψήνεται στο BBQ, εκτός από τα ψάρια και τα λαχανικά.

Σπιτική επάλειψη

Ένα μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών που κάνει τη διαφορά.

Αυτή είναι η βασική επάλειψη που αρωματίζει και δίνει γεύση σε οποιοδήποτε είδος κρέατος ψήνουμε στο BBQ. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά, μπαχάρια ή αποξηραμένα μυρωδικά (π.χ. εάν θέλετε το κρέας πιο πικάντικο).

Υλικά

(παρασκευάζει περίπου 250 γρ.)

> 2 κ.σ. θαλασσινό ημίχονδρο αλάτι
> 4 κ.σ. πάπρικα (γλυκιά)
> 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
> 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
> 2 κ.σ. ζάχαρη
> 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
> 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
> 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
> 1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
> 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

> Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα τάπερ που να κλείνει καλά. Το μείγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.