Ποιο αρνί και ποιο κατσίκι; Το Πάσχα θέλει μπάρμπεκιου

Οι συνταγές της ψησταριάς που χτυπάνε κορυφή και περνάνε τη γεύση σε επίπεδο στρατόσφαιρας.

Γράφει: Esquire Editors 23 Απριλίου 2022

Αν για κάτι πρέπει να ευχαριστούμε γαστριμαργικά τους Αμερικανούς δεν είναι το χάμπουργκερ, αλλά επειδή ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη στο BBQ. Ο κάθε λαός από αυτούς που συνθέτουν τον πληθυσμό των ΗΠΑ, πρόσθεσε και τη δική του πινελιά, τόσο στα είδη κρέατος που ψήνονται, όσο και στα αρωματικά και τα μίγματα μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται. Σας παρουσιάζουμε τρεις κορυφαίες συνταγές από τον αμερικανικό νότο, που όσο να 'ναι χρειάζονται μια μικρή εμπειρία εάν αποφασίσετε να τις αποτολμήσετε.

Ο κοινός τόπος τους είναι η σπιτική επάλειψη που απαιτούν και οι τρεις (αλλά και οτιδήποτε άλλο ψήνεται στο BBQ, εκτός από τα ψάρια και τα λαχανικά.

Σπιτική επάλειψη

Ένα μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών που κάνει τη διαφορά.

Αυτή είναι η βασική επάλειψη που αρωματίζει και δίνει γεύση σε οποιοδήποτε είδος κρέατος ψήνουμε στο BBQ. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά, μπαχάρια ή αποξηραμένα μυρωδικά (π.χ. εάν θέλετε το κρέας πιο πικάντικο).

Υλικά

(παρασκευάζει περίπου 250 γρ.)

> 2 κ.σ. θαλασσινό ημίχονδρο αλάτι
> 4 κ.σ. πάπρικα (γλυκιά)
> 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
> 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
> 2 κ.σ. ζάχαρη
> 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
> 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
> 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
> 1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
> 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

> Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα τάπερ που να κλείνει καλά. Το μείγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος